Pe Lia Popescu am cunoscut-o atunci când, prin 2011, devenea Miss Muretto, apoi Miss Stile Artigiano, Miss Giro D’Italia în 2012, iar succesele nu se opreau doar la concursuri de frumusețe. Încă din adolescență Lia și-a cultivat dorința de a arăta bine și de a se alimenta sănătos, iar astăzi a ajuns să fie studentă în anul II la Institutul Francez de Științe ale Omului, Specialitatea Naturopatie din Nisa. În paralel, basarabeanca dezvoltă la București o rețea de preparate naturiste, comercializate exclusiv online.

Mi-am ascultat mereu vocea inimii și am constatat că viața mea are nevoie de un început spre mine însămi, iar Bucureștiul este orașul în care m-am regăsit. În primii ani am fost angajată într-o companie multinațională, cunoscând bine mai multe limbi străine. A fost o experiență necesară pentru a înțelege menirea mea de a face altceva. În toți acești ani am realizat că prin întâmplările noastre viața ne duce exact acolo unde trebuie să fim și asta este un lucru extraordinar.

Mia Natura a început cu un vis care a devenit după un timp realitate. Deja știu sigur: visele se împlinesc atunci când le hrănești zi de zi cu muncă și multă pasiune. Proiectul Mia Natura este mai întâi de toate un ghid care promovează un mod de viață sănătos și natural, atât de necesar în această epocă a alimentației nesănătoase. Sunt fericită că prin intermediul acestui ghid pot aduce la cunoștință oamenilor terapii naturiste care ne ajută să detoxifice organismul, să creștem imunitatea în mod natural și, poate cel important, să PREVENIM declanșarea unor dezechilibre sau afecțiuni.

În societatea de astăzi sunt din ce în ce mai mulți oameni grăbiți, stresați și, din păcate, care nu mai țin cont de alimentație. Se consumă prea multe alimente procesate excesiv fără a avea un aport semnificativ de vitamine și minerale. Chiar îmi doresc mult ca oamenii să fie mai atenți la semnalele care le primesc din interiorul lor și mai ales mare atenție la ceea ce mănâncă, pentru că „suntem ceea ce mâncăm”.

Sunt mulți prieteni, cunoscuți de ai mei care îmi cer ajutorul și fiecare articol scris vine că un răspuns al întrebărilor care îmi sunt adresate zilnic. Mulți din cei care mă cunosc știu că vorbesc doar de produse care le-am testat personal și care au fost alese cu mare precauție. Aleg produsele naturiste din 2 motive majore: pentru că și-au demonstrat eficientă de-a lungul veacurilor, fiind folosite din cele mai vechi timpuri și, spre deosebire de medicamentele de sinteză, produsele naturiste sunt mult mai prietenoase cu organismele noastre și nu dau nici o dependența sau vreun efect advers. Și al doilea, pentru că le-am testat personal și chiar am văzut efectul uimitor al acestora.

NU este suficient doar să fie scris pe etichetă: Natural, Non-Toxic sau Eco-Friendly pentru ca un produs să fie considerat naturist. Este foarte important să citim cu atenție lista cu ingrediente, iar dacă unul din ingrediente nu ne este cunoscut mai bine să renunțăm să mai cumpărăm produsul respectiv. Există o lista imensă despre ingredientele toxice de care ar trebui să ne ferim atunci când cumpărăm produse pentru alimentație sau produse de igiena personală.

Secretele de bază a frumuseții sunt să dormim cel puțin 8 ore pe noapte, să bem cel puțin 2 litri de apă pe zi, să facem sport și să reducem stresul cotidian (câteva picături de ulei esențial de levănțica adăugate în apa de baie sau pe pernă înainte de somn sunt eficiente în a înlătura stresul). Pentru îngrijirea și menținerea tenului eu folosesc măști cu argilă naturală pe care mi le prepar singură acasă. Măștile cu argilă te scăpa de acnee și întineresc. De câțiva ani am descoperit produsele magice cu extract de melc, aceste produse sunt o combinație extraordinară de ingrediente naturale care au dovedit proprietari benefice pentru vindecarea pielii umane.

Voi veni neapărat cu Mia Natura și în Republică Moldova. Inițial, îmi propun să țin seminare și să fiu cât mai aproape de cei din țară, care sunt convinsă că își doresc un altfel mod de viață și alimentație. De Chișinău mă leagă toată adolescența, visele mele, prietenii mei și poate chiar cele mai frumoase și intense momente a vieții mele. Nu pot să cunosc cu exactitate timpul în care mă voi întoarce în mod definitiv, dar cu siguranță am plecat ca să revin.

Peste 10 ani îmi doresc să se realizeze ceea ce visez astăzi: să fiu și eu mamă la 2 copii sănătoși și să pot bucură oamenii cu cunoștințele și studiile mele naturiste. Vreau să dezvolt un proiect internațional, iar ceea ce ofer oamenilor la nivel de produse și informație să schimbe vieți. Mi-aș dori mult că viitoarele generații să pună accentul mai mult în educația pe nutriție și să înțeleagă relația omului cu mâncarea. Vizez că împreună să facem din această lume un loc mai bun și mai sănătos pentru noi toți.

Foto: Arhivă personală