Deși culturismul nu este cel mai popular sport practicat de moldovence, Leo Ciobu a înțeles cât de mult îi place încă din primele clipe, așa s-a văzut în viitor. Adevărul este că, în prezent, la 8 ani de când a început să-și transforme corpul bine format în unul atletic, sportiva se bucură de mari succese, obținând victorii importante la concursurile naționale și internaționale. Haideți să aflăm câte ceva despre EA, Leo Ciobu, sportiva care și-a propus să ajungă la cel mai tare concurs de culturism – Olympia!

Leo Ciobu, atleta care ne duce faima peste hotare! Aceasta are în palmares numeroase victorii. Ca să vă convingeți, iată doar câteva dintre acestea obținute în domeniul culturismului profesionist:

  • Vice campioana România Muscle Fest PRO 2021
  • Vice campioana Bigman Pro 2021
  • Campiona  Olympia Amateur, Spania 2019
  • Campioana Vanice Cup, Italia 2018
  • Campioana Absoluta „Tiras” 2018
  • Campiona Republica Moldova 2017

Am întrebat-o pe Leo cum a făcut cunoștință cu acest gen de sport și ea ne-a dezvăluit că a fost practic „dragoste la prima vedere”:

„Lucrul asupra mea a început probabil încă din copilărie, de când tăticul mi-a insuflat dragostea de sport prin exemplul lui propriu. După o vreme, când am intrat în sala de fitness în 2013, ca să mă angajez în calitate de antrenoare, am descoperit acest gen de sport care pur și simplu m-a absorbit. Aici a început pregătirea!”

Tânăra a mai povestit că a început această cale cu dreptul, fără frici, dar cu multă motivație: „Motivația a fosta oglinda și dragostea de a avea o siluetă atletică, practicând sportul și alimentația diversă”. Deși își petrece cele 6 din 7 zile a săptămânii la sală, sportiva dezvăluie că „echilibrul în toate contează mult”.

Cheltuielile sportivilor pentru a ajunge într-un concurs sunt de obicei mari, iar premiile deseori nu le acoperă. Anul acesta, Leo a avut parte de o susținere: „Pentru anul acesta, compania Balkan Pharmaceuticals a intervenit cu un ajutor financiar, lucru care până în prezent nimeni nu a fost oferit de nimeni, câtuși de puțin, cu părere de rău”.

Din fericire, sportiva are parte de susținerea soțului său: „Unica persoana care îmi este aproape, de dimineață până seara, este soțul meu, Bolgar Gherman. El este și antrenor, și suporter”

Leo Ciobu și-a propus să ajungă la Olympia – concursul internațional de culturism, organizat anual de către Federația Internațională a Culturiștilor. „Acum scopul este calificarea la Olympia, cel mai grandios turneu printre culturiști care va avea loc în USA, Las Vegas, Nevada, în decembrie 2022”.

Atleta a venit cu un sfat pentru fetele și femeile care și-ar dori să-i urmeze calea, dar nu au suficient curaj:

„Să nu aibă frică de început, să iubească acest stil de viață. Să se apropie de persoane cu experiență pentru ajutor!”

Îți mulțumim, Leo Ciobu, pentru interviu și îți dorim succese mari în continuare!

Distribuie articolul: