Despre Sergiu Obadă v-am povestit în mai multe articole pe ea.md. Acum câțiva ani, băiatul a suferit un accident rutier în urma căruia și-a traumat coloana vertebrală. Acel accident i-a răpit mersul, nu și talentul. Tânărul realizează lucrări din lemn și sticlă în 3D – mese care creează iluzii optice senzaționale și care vor deveni un accesoriu extraordinar pentru orice interior.

Citește și: Sergiu Obadă creează mese 3D din lemn și sticlă! Meșterul vrea să le vândă pentru a putea din nou merge (Foto)

În acest weekend, Sergiu a trăit un eveniment foarte deosebit. Lemnarul și iubita sa, Alina Mocanu, și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu. Noi am fost curioși să aflăm ce mai face Sergiu și cum îi mai merge în ultima perioadă, așa că am stat de vorbă în cadrul unul interviu. 

Sergiu, în primul rând felicitări pentru frumosul eveniment din viața ta. Vă urăm casă de piatră! Povestește-ne cum ai cunoscut-o pe soția ta și ce va unit? 

„Ea mă urmărea demult, chiar de vreo cinci sau șase ani. Alina locuia peste hotare, iar când a revenit acasă ne-am întâlnit întâmplător. Ea a fost cea care s-a apropiat de mine și mi-a zis: „hai să bem o cafea”. Bineînțeles, de la acea cafea s-a început totul.

Eu cred că ceea ce ne-a unit este experiența noastră de viață. Nu mai avem câte 18 ani și cred că am înțeles deja cum stau lucrurile în zilele noastre. Am ajuns la momentul în care înțelegem cu cine se poate de conviețuit și de mâncat o bucată de pâine.

Fetele astea de la discotecă nu știu dacă ar fi putut avea grijă de mine. Eu sunt un bărbat-bărbat, dar faptul că sunt în scaunul cu rotile este un complex. Au trecut mulți ani de când sunt în această situație, dar încă este un complex pentru mine. Poate în Europa le este mai ușor oamenilor care sunt ca mine, poate oamenii au în general o altă atitudine față de invalizi, dar la noi din păcate nu pot intra în niciun magazin sau bancă și uneori încă mă simt privit ciudat. Alina, soția mea, m-a primit așa cum sunt și îi sunt foarte recunoscător și sper să fiu cu ea mulți, mulți ani.”

Cum a fost evenimentul pentru voi? 

„Noi nu am făcut o petrecere mare. La cununie ne-au fost alături părinții și câțiva prieteni. Am fost foarte împlinit pentru că lângă mine am avut oameni adevărați. Din păcate am trecut prin multe și am întâlnit mulți oameni falși, dar în ziua cununiei alături de noi au fost doar oameni integri la suflet”, ne-a recunoscut Sergiu.

Ce mai faci? Cum e mica ta afacere cu mese 3D?

„Din păcate, pandemia m-a pus la pământ pentru că eu nu depind de Moldova, clienții mei sunt de peste hotare. Din cauza problemei cu transportul în această perioadă, chiar am avut mult de suferit. Cred că vreo șapte-opt luni de zile pur și simplu am stat. Totul era gata, doar că nu le puteam trimite clienților mesele pe care le-au comandat.”

La capitolul sănătate cum ești?

„Vreau să plec peste hotare să îmi fac o operație. Am peste șase ani de zile de când colectez bani pentru această operație. Banii sunt într-un cont și sunt dedicați în exclusivitate pentru intervenție.  Să mor de foame că nu mă ating de acei bani. Sper ca în această toamnă să reușesc să plec în Germania unde îmi pot face intervenția”, ne-a povestit Sergiu.

Vezi în continuare mai multe fotografii cu mesele realizate de Sergiu Obadă.

Cum îl poți susține pe Sergiu? Donează pe conturile de mai jos și ajută-l să meargă din nou:

Paypal – obadaserghei04@internet.ru

Card Bancar – (Dolari) – 4028110277571102 

Card Bancar – (Lei) – 5574840298441175 

Iban- MD77ML0000002259A5437822 

Foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: