Acestea sunt probabil cele mai importante momente dintr-un an, când ne învățăm lecția și înțelegem cum să mergem destoinic mai departe. Am provocat-o pe actrița Diana Decuseară să ne spună despre realizările anului 2018, despre lecțiile învățate, dar și să ne dezvăluie ce i-ar cere lui Moș Crăciun. Descoperiți-le, pe toate, mai jos.

Realizările lui 2019

A fost un an plin, cu multe provocări din care am învăţat extraordinar de multe. La teatru am reuşit să fac nişte roluri noi la care ţin foarte mult, am gustat şi din ceea ce înseamnă dublaj de film, i-am dat grai românesc personajului principal dintr-un serial de mare succes difuzat la unul din posturile noastre de televiziune, am realizat o coproducţie cu Teatrul Naţional din Târgu-Mureş şi am călătorit mult. Am întâlnit mulţi oameni frumoşi. Dacă ar fi să dau o etichetă anului 2018, atunci ar fi „Anul oamenilor frumoşi”. 

Diana Decuseară, alături de o parte dintre colegii de trupă de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Pentru familia mea, anul 2018 a fost unul generos. Copiii au mai crescut cu un an, e din ce în ce mai interesant să ne petrecem timpul împreună. Fiica mea mijlocie a mers în clasa întâi şi e absolut îndrăgostită de şcoală, cea mare face sport de performanţă şi iată că toate eforturile ei au fost răsplătite la sfârşit de an cu aurul câştigat la competiţii, mezinul a început să vorbească şi ne amuzăm grozav de formulările lui în română”, a recunoscut fericită Diana.

Lecții învățate 

„Din toate nereuşitele mele încerc să-mi învăţ lecţia, nu e simplu, dar încerc, chiar dacă asta m-a costat multe lacrimi, nervi… dar asta mă face mai puternică. Vreau să cred că lucrurile nu s-au întâmplat pentru că nu era timpul lor, nu am fost eu gata pentru ele… Deci, tot răul e spre bine până la urmă şi încerc să primesc lumea aşa cum e ea”. ne-a mai dezvăluit actrița.

Tradiția Advent Calendar

„În familia noastră vine Moşul începînd cu 1 şi până pe 24 decembrie. Vine în fiece noapte şi lasă în calendarul cu surprize de Crăciun câte un cadou micuţ, fie că e ceva dulce, fie că e un chiţibuş util fie un mic răvaş cu un sfat de la moşu. Cert e că în această perioadă nu mai avem nicio problemă cu deşteptarea dis-de-dimineaţă – copiii abia aşteaptă zorii ca să sară din pat şi să alerge direct la buzunăraşele cu surprize. Întâlnirea propriu-zisă cu Moşu e la teatru atunci când se organizează petrecerea pentru toţi copiii angajaţilor teatrului şi unul dintre colegi îmbracă costumul şi porneşte distracţia. Anul ăsta fetele şi-au cam dat seama că Moşul seamănă prea tare cu „Nenea Nicolae Darie”. Am convenit aşa: „Nenea Nicolae Darie este ajutorul lui Moş Crăciun în acest an, pentru că Moşu nu reuşeşte de unul singur să meargă pe la toţi copiii” (râde). Au zâmbit pe sub mustăţi…

Diana Decuseară, alături de toată familia

Eu i-aș cere Moşului să aranjeze şi să echilibreze în aşa fel lucrurile încât să pot fi prezentă şi în teatru cu proiecte noi, dar să am şi suficient de mult timp pentru familia mea. Ah, da… şi ca să închei pe o notă mai pragmatică, o maşină de spălat vesela mi-ar economisi tare mult timp, aşa că….dacă ar vrea Moşu”, a mai adăugat ironic Diana Decuseară.

Diana Decuseară

Prioritatea numărul 1 rămâne familia

„Permanent, prioritatea din gândurile și din sufletul meu sunt copiii mei. Vreau să fie sănătoşi, să-i fac să se bucure de viață și să le creez șanse pentru viitor.

Îmi doresc pentru noi toți, moldovenii, un an mai bun, prin deciziile celor care ne conduc, dar și prin responsabilizarea noastră ca cetățeni.

Vreau film! Sunt nebună la capitolul ăsta. Nu ştiu unde, cu cine, despre ce, pe ce bani… dar vreau să fac roluri şi în film!”, a încheiat Diana, plină de optimism.

Foto: Arhivă personală, Kăsăndurța