Este nonconformistă și îndrăzneață, iar confortul psihologic și estetic denotă din ceea ce simte și obișnuiește să facă. Două pasiuni, două talente: fotbalul și muzica reprezintă viața unei tinere de 22 ani. Laura-Maria Mereuță este uneori mai dură, în suflet sensibilă, însă merge înainte, fără să ia seama de criticile societății. „Atât timp cât tu ești în pielea ta și  primești satisfacție de la ceea ce faci, fă asta”, crede tânăra.

Băștinașă din satul Ciuciulea, raionul Glodeni, Laura absolvește gimnaziul din sat și Liceul Sportiv Nr.2 din Chișinău, după care devine studentă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Luptă pentru a deveni artistă, să bucure sufletele celor care o ascultă, iar zi de zi aduce familiei și clubului de fotbal în care joacă multă energie de la jocul de fotbal pe care îl practică. E Mijlocașă de stânga în teren și vocea principală pe scenă.

Familia este o binecuvântare

„Am crescut într-o familie frumoasă, cu părinți care mă iubesc și care sunt tot ce am mai de preț. Ei sunt aripile mele, ei îmi dau căldura și siguranța, suportul și motivația de care am nevoie. Dacă ar fi să asociez familia cu un cuvânt, acesta ar fi cred că – binecuvântare. M-au susținut atunci când am spus că vreau să joc fotbal și mi-au fost alături, m-au încurajat în toate încercările mele muzicale, pentru care le sunt foarte recunoscătoare”, ne dezvăluie Laura-Maria.

Nonconformistă și stilată

„Îmi place să arăt bine, să fiu stilată, dar nu o fac cu fanatism. Dorința mea este să fac ceea ce-mi place, ce mă face fericită și îmi aduce satisfacție. Iubesc să experimentez, să fiu diferită, căci clișeele societății uneori ne fac să ne pierdem personalitatea. Nu fac parte din categoria de persoane care își impun anumite reguli de imagine, pentru mine e mai important să fiu împăcată cu mine. Cei care mă înconjoară – mă susțin și mă acceptă așa cum sunt și le sunt recunoscătoare că îmi apreciază curajul și identitatea. Ador provocările, în ceea ce fac, dar și in felul cum arăt, dar am și eu limite”, a mărturisit tânăra.

Fotbalul – pasiunea îndrăgită de mic copil

„Nici eu nu pot să îmi explic de ce fotbalul. Îl iubesc din copilărie… obişnuiam să joc cu băieţii pe ulițele mai puţin circulate sau pe terenul din localitate. Mereu cea mai îndrăgită jucărie şi cel mai așteptat cadou a fost mingea. Din povestirile părinților mei, am început a alerga de la o vârstă fragedă și deseori eram cu pantofii rupţi pentru că îmi plăcea să bat mingea. Mă deosebeam de ceilalți copiii și era ciudat pe atunci să vezi o fetiță jucând fotbal. Dar mie îmi plăcea să fiu mai diferită şi să mă afirm, chiar dacă pe atunci cei din preajma mea credeau adesea că fotbalul este un sport doar pentru băieți”, povestește tânăra fotbalistă.

Laura-Maria împreună cu echipa de fete  „Școala Sportivă Agarista Anenii-Noi” se poate lăuda deja cu premii remarcabile:

  • Cupa Moldovei  (2017, 2018, 2019).
  • Dublu campioane la fotbal de sală (2017/2018; 2018/2019).
  • Sunt 2 ani consecutivi câștigătoarele Campionatului Național de fotbal feminin din Republica Moldova.

Pe parcursul anilor au participat și la numeroase meciuri internaționale peste hotarele țării: Bulgaria, România, Ucraina, Ungaria, Slovenia, Olanda etc.

O nouă pasiune Fotbal-Tenis!

  • Două medalii de argint la proba triplu-mixt seniori;
  • O medalie de bronz la proba dublu-mixt juniori, Ungaria 2019.


Artista grădiniței, familiei, școlii…

„Muzica a fost strâns legată de copilăria și adolescența mea. Încă de la grădiniță, conducătorul muzical a observat capacitățile mele vocale și artistice şi, astfel, devenisem „artista grădiniței, a familiei, iar mai apoi a şcolii.” Mereu am participat la toate festivitățile, fiind premiantă la diferite concursuri naționale”, relatează tânăra artistă în devenire.

Cariera de artist

„Muzica a devenit preocuparea mea de viitor și  ceea ce mă determină să perseverez. Când m-am transferat la Chișinău, “cariera mea de artistă” a continuat. Motivația mea a fost susținerea părinților și profesorilor, care au crezut și cred până în prezent în talentul meu. Fiind, în clasa a XII-a, am participat la un concurs unde am fost remarcată de către un membru al juriului, care mai târziu urma să-mi devină și mentor. Posed și eu anumite frici și complexe când urc pe scenă, lupt din tot sufletul pentru a le depăși, dar cred că prin greutăți omul ajunge departe… ”, ne-a mai spus, în final, Laura-Maria Mereuță.

Autor: Andreea Nemerenco, stagiară