Luptătoarea Irina Rîngaci a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Lupte de la Belgrad, Serbia, conform anunțului făcut de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Ea a ocupat locul trei pe podium la categoria de greutate de până la 68 kg. Irina Rîngaci a obținut această medalie de bronz într-un duel cu japoneza Ami Ishii, după ce a venit din recalificări.

Cu acest succes, Irina și-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, alăturându-se Anastasiei Nichita, care a obținut prima cotă de calificare la Olimpiada de Vară.

Aceasta este a treia medalie cucerită de echipa feminină de lupte la Campionatul Mondial de la Belgrad. Anastasia Nichita a câștigat medalia de argint la categoria de 57 kg, iar Mariana Draguțan a obținut bronzul la categoria de 55 kg.

Ministerul Educației și Cercetării felicită cu sinceritate sportivele și antrenorii emeriți Andrei Chiperi și Petru Chiperi pentru aceste rezultate remarcabile!

Participarea la Campionatul Mondial de lupte a fost posibilă datorită sprijinului financiar oferit de Ministerul Educației și Cercetării.