Sunt cazuri când omul își alege vocația după preferință. În cazul lui Viorel Buliga, instrumentul a fost acela care l-a vânat mereu, de pe la vârsta de 8 ani. Rădăcinile și-au spus cuvântul, se pare, pentru că în familie a mai existat un trompetist. Așa s-a întâmplat că soarta l-a dus, după ani de muzică, departe de casă, însă tot muzica a fost cea care l-a readus pe făgașul corect. Acum e solistul trupei BrassBand „Anatol Cazac”, iar melodia „Flori de Rozmarin”, cu care a înnebunit toate femeile de la noi, are o istorie ascunsă în spate.

A mers pe urmele rudelor

„Eu nu știam exact că o să fiu instrumentist, sau vocalist ,sau polițist (râde). În neamul meu sunt muzicieni buni, cu care chiar mă pot mândri. Unul dintre ei, deja de mulți ani de zile își dezvolta cariera în America, e vorba despre solistul și chitaristul de talie internațională Valeriu Găină, membru al trupei „Cruiz”, dar și Valeriu & Aurica Cordineanu, cunoscuți pentru duetele frumoase din estrada națională”, a ținut să remarce artistul.

A lăsat muzica din motive banale

„Aș fi putut continua mai departe și poate era să am mult mai înainte rezultatele de acum. De multe ori am revenit la acest gând, însă am înțeles că așa trebuia să fie. Nu credeam că mai revin acasă pentru că trecuseră deja câțiva ani eu și eu uitasem de muzică și de trompetă rara îmi aminteam. Însă așa a fost să fie că într-o zi, fiind în centrul Romei Antice, lucrând la construcții, plin de ciment și cu o roabă plină de nisip, să dau nas în nas cu faimoasa cântăreață Laura Pausini. Era ciât pe ce să o dau jos pentru că eu nu o observasem. Ea mi-a zâmbit frumos, iar eu am recunoscut-o în ultima clipă. Atunci a început să mă mustre conștiința cumva că am lăsat baltă muzica”, își amintește Viorel.

Acum artisții au mai multe posibilități de promovare

„Nu pot spune că după 10 ani am găsit schimbări foarte mari. Mă bucură mult faptul că suntem din ce în ce mai puternici în muzică populară. Au apărut mulți artiști noi. Avem mai multe canale de televiziune, emisiuni noi, radiouri diverse, respectiv mai multe posibilități de promovare. Și viziunile oamenilor au început să fie diferite pentru că mulți au reușit să vadă și alte colțuri ale lumii și să le împărtășească cu oamenii de aici de acasă prin proiecte și idei, chiar dacă sunt implementate doar la evenimente private”, crede interpretul.

A adus „Rozmarinul” italienilor în muzică

„Fiecare colț al lumii își are tendințele sale și în modă, și în muzică, și peste tot. Locuind în Italia aproape 10 ani, având bucătăria lor plină de Rozmarin, am combinat trei elemente într-o singură piesă: Muzică, dragostea față de femeie și Rozmarinul. Cred că a ieșit ceva interesant și nou, cel puțin asta observ din reacțiile tuturor. Asta am să încerc să implementez de fiecare dată în fiecare proiect”, promite Viorel Buliga.

Solo sau cu Band?

„BrassBand este echipa care m-a adoptat și pe care am primit-o în cariera mea cu brațele larg deschise. Mă simt extraordinar de bine să cânt alături de o echipă de profesioniști și aici mă refer la toți și la fiecare membru în parte. Neapărat o să merg și pe plan solo plus trompetă pentru că mi-am dat seama, e o chestie care mă poate face remarcat dintre alți soliști. Eu cred în mine și știu că pot mult mai mult – spre asta și merg. Dar să nu uităm că pentru așa realizări este nevoie și de surse financiare, iar la noi publicul este vast și deja toți sau obișnuit să asculte și cu „ochii””, mai spune interpretul.

Ce muzică nu cântă Viorel Buliga?

„Muzica e mai mult pe seama compozitorilor. Noi, interpreții doar transmitem muzica. Eu evit să cânt muzică tristă sau dramatică așa că trageți voi concluzia, referitor la repertoriul meu. Nu știu unde o să fiu peste 10 ani la fel cum nu am știut până acum. Bineînțeles că fiecare își dorește un viitor stabil, inclusiv financiar. Dacă o să simt că aici muzica nu o să mă „hrănească” suficient, cu siguranță o să fie schimbări radicale ghidate de EA – muzica”, recunoaște Viorel pentru EA.md.