Miercuri, 30 noiembrie, la ora 18.30, la librăria Cărturești Verona din București, va avea loc lansarea volumului de poezie Tot mai multă splendoare de Alina Purcaru, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.

Vor fi prezente, alături de autoare, Iulia Militaru, Laura Sandu și Mihaela Michailov, în calitate de moderatoare.

„Din poemele Alinei Purcaru răzbat vocile copiilor dintr-un timp salvat „în fiole sparte de algocalmin”, hipervigilența corpului „predispus să simtă frica”, vina și neputința, „sunetul oceanului” și efectul „anesteziant” al unor „boabe de rouă”, contrastul dintre deșeuri și munții „mereu cu zăpadă pe creste.” Tot mai multă splendoare compune o istorie fragilă și intimă a corpului condiționat, fragmentat, „desprins în alt fel”; o carte în care viața încolțește în pofida condițiilor, o carte a rememorării, a căutării de sine, a libertății și pasiunii. (Medeea Iancu)

ALINA PURCARU a publicat trei volume de poezie: rezistență (Cartea Românească, 2016),  Indigo (Tracus Arte, 2018) și Tot mai multă splendoare (Cartier, 2022). A contribuit cu poeme și eseuri în mai multe volume colective și a coordonat cinci astfel de volume. Ultimele trei alcătuiesc antologia Un secol de poezie română scrisă de femei și sunt coordonate împreună cu Paula Erizanu.

Iulia MILITARU este scriitoare şi editoare la frACTalia Press, și parte din colectivele Literatură și Feminism și Cenaclul X. A publicat câteva volume de literatură experimentală și de teorie critică, printre care Literatura și fenomenul alienării (vol. I), în 2020. În 2021, traducerea volumului Confiscarea bestiei. O postcercetare a apărut la editura argentiniană: Ediciones Hasta Trilce. Interesată de Noul Materialism şi de Queer Theory, va începe să lucreze încă din 2018 la proiectul Maia Şerbănescu, pentru a imagina noi forme de existenţă materială, sexualităţi alternative şi transformări corporale la imersiunea în diferite medii. Maia Şerbănescu este o xeno-entitate hibridă, cu o fascinație deosebită pentru ero guro nansensu și gurlesque poetry, şi autoare a volumelor: Fuck off, Mr. Charcot! (2019) și OikosLogia. Știința casei socialiste și a ființelor posibile (2022).

Laura SANDU este una dintre iniţiatoarele platformei Literatură şi Feminism. Este autoarea mai multor texte literare, teoretice şi hibride apărute online şi în volume colective. A facilitat numeroase ateliere de scriere creatoare şi de educație politică şi a făcut parte, de-a lungul ultimilor ani, din colective radicale precum Gazeta de Artă Politică, Cercul de lecturi feministe Dysnomia şi Macaz Autonom.

Mihaela MICHAILOV este dramaturgă, eseistă și teoreticiană în artele spectacolului, creatoare de programe educaționale implicate socio-politic. Autoare a peste 20 de piese de teatru montate în teatre din țară și din străinătate. Textele ei sunt traduse în bulgară, germană, greacă, franceză, maghiară, spaniolă, portugheză.

Evenimentul este organizat de Librăriile Cărturești & Editura Cartier.

Tot mai multă splendoare, de Alina Purcaru, (Rotonda). Broșată, 96 pag. Preț: 29 RON/ 119 MDL

Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. De asemenea, poate fi comandată și online: https://cartier.md/libraria/poezie/tot-mai-multa-splendoare/