La data de 21 decembrie 2023, nodul rutier din nordul Republicii Moldova, situat la intrarea în orașul Bălți, a fost inaugurat pentru circulație, conform anunțului făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) pe Facebook. Ministrul adaugă că începând de astăzi, participanții la trafic și locuitorii din regiune beneficiază de un drum conform standardelor europene.

„Acesta a fost un proiect foarte complicat din punct de vedere tehnic: au fost demolate zidurile care erau într-o stare precară și nu mai făceau față sarcinii și au fost turnați aproape 7000 de metri cubi de beton și 5 278 de tone de mixtură de asfalt. În plus, pentru a crește siguranța, au fost instalate circa 85 indicatoare rutiere și aplicați 1783 de m2 de marcaj rutier”, scrie Spînu.

Totodată, ministrul subliniază că “nodul rutier de pe drumul M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina reprezintă cea mai crucială intersecție din nordul Republicii Moldova”, iar reabilitarea sa are ca rezultat crearea conexiunilor infrastructurale și economice între centrul și nordul Moldovei.

Proiectul a debutat în 2019, dar a avut întârzieri din cauza unor probleme contractuale. Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 112 milioane de lei, finanțare provenită din bugetul de stat.

Distribuie articolul: