De la vârsta de 5 ani, Cristian Socican a fost diagnosticat cu distrofie musculară progresivă, forma Diusen. Fiind al doilea copil în familie deagnoticat cu această boală grea, familia suferă deoarece fratele lui a decedat la vârsta de 14 ani. Familia tânărului face tot ce-i stă în putință pentru a-i salva viața, însă economiile pe care le au sunt insuficiente  pentru tratamentul de care are nevoie.

Mama lui Cristian vine cu un mesaj emoționant, prin care explică situația în care se află fiul ei și cere ajutorul celor cu suflet mare.

„Mă numesc, Socican Silvia, sunt mama lui Socican Cristian în vârstă de 17 ani, care este diagnosticat cu distrofie musculară progresivă forma Diusen de la vârsta de 5 ani.

Deoarece Cristian este al doilea copil în familie diagnosticat cu așa o boală grea, primul fiu a decedat la vârsta de 14 ani, am început imediat tratamentul. De 3-4 ori pe an mergeam la investigații pentru a primi tratament și proceduri de reabilitare. Mereu am fost în căutarea informației despre copii cu așa diagnoză în speranța că vom găsi undeva un tratament mai eficient pentru a salva unicul fiu.

Întâmplător, în anul 2016, am dat de o clinică din Polonia, specializată cu astfel de diagnoze. Am luat legătura cu ei si după conversația cu medicul, peste un timp am primit chemare la tratament.

Ne dorim foarte mult să plecăm acolo pentru a îmbunătăți starea sănătății fiului. Însă tot ce ne oprește este suma și cheltuielile necesare pentru a pleca și a începe tratamentul care îi poate oferi o viață cât de normală. Noi, familia avem venituri modeste, eu sunt asistent social  iar sotul este invalid cu gr. II de dezabilitate și are un loc de muncă sezonier. Aproape toți banii care îi adunăm în familie îi cheltuim pentru medicamentele și reabilitarea fiului. Solicităm din tot sufletul ajutorul Dvs.  pentru a ne vedea fiul cum se bucură de viață.”

Pentru a-l ajuta pe Cristian Socican să beneficieze de tratamentul de care are nevoie pentru o viață mai bună  puteți dona o sumă de bani AICI.

Autor: Ana Scripnic, stagiară