Astăzi, 14 Octombrie, este sărbătorit Hramul orașului Chișinău, o zi specială pentru toți! Anul acesta orașul nostru a împlinit 585 de ani. 

Chișinău e supranumit și „Orașul din piatră albă”, este cel de unde a început totul. Iar astăzi e timpul potrivit pentru a-i mulțumi, a-l ocroti și a-i spune cât mai multe cuvinte frumoase. Cu toții avem o mulțime de motive pentru a iubi capitala Moldovei. Cea care ne dă speranțe, oportunități, curaj și inspirație.


Astăzi, orașul Chișinău va primi multe urări de bine, acestea fiind spuse încă dis-de-dimineață din partea persoanelor publice de la noi care într-adevăr sunt recunoscătoare că locuiesc aici, că sunt acasă.

Mai jos vei vedea cum mai multe persoane cunoscute din Moldova au felicitat orașul pe rețelele de socializare. 

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova

„Chișinău, orașul care pentru o bună parte a cetățenilor țării noastre este „acasă”, celebrează astăzi 585 de ani. În aceste aproape șase secole, a devenit locul care întrunește tot ce însemnă Republica Moldova – diverse limbi, culturi și oameni care și-au găsit ori, poate, își mai caută aici rostul. Este orașul care știe să sărbătorească și să se bucure, dar știe și să lupte, atunci când libertățile îi sunt puse în pericol, unindu-se în numele unui viitor prosper. Pentru că orașul Chișinău înseamnă oamenii lui. La mulți ani, Chișinău! La mulți ani, dragi chișinăuieni!”. a transmis Maia Sandu.

Ion Ceban, primarul capitalei

„Hramul Chișinăului este o sărbătoare sfântă pentru orașul nostru drag! Este o sărbătoare pentru fiecare familie, atunci când în această zi primim oamenii dragi în ospeție sau mergem la cei apropiați. Chișinăul este casa fiecăruia care dorește să se regăsească. Am cunoscut istoria Chișinăului în diverse etape de dezvoltare. Astăzi, chiar dacă este o perioadă destul de complicată, orașul continuă să parcurgă un drum frumos de transformare. Meritul este al fiecăruia dintre cei care muncesc pentru acest deziderat sau care contribuie și se implică în diverse activități și proiecte. Pot vorbi la infinit despre dragostea față de tot ce fac alături de echipă și față de locul unde m-am născut, unde îmi cresc copiii și îmi sunt părinții.

La mulți ani, Chișinău, cu clădiri albe de piatră, cu parcuri verzi, locuri și monumente istorice unice! Chișinăul are viitor, iar viitorul lui depinde de fiecare dintre noi! Chișinăul suntem chiar noi!”, a scris Ion Ceban. 

Lilu Ojovan

 

„La mulți ani, Chișinău! Să ai parte de oameni care să te iubească, să te respecte și să te facă mai frumos!”, a scris Lilu.

Lili Lozan


Natalia Platon


Doina Danielean


„La mulți ani pentru cei care s-au născut în Chișinău, dar și pentru cei care au venit în acest oraș, pentru cei ce îl iubesc, prețuiesc și tind să-l facă mai bun zi de zi. Eu locuiesc aici din 2009, nu este orașul meu natal, dar mi-a devenit o casă, una primitoare și caldă. Așa cum este el, eu îl iubesc și îl vreau mai bun zi de zi. Asta trebuie să ne dorim cu toții. La mulți ani Chișinău!”, a transmis Doina Danielean.

Zdob și Zdub

Echipa Zdob și Zdub a avut cea mai originală felicitare: o nouă piesă pe youtube. Astăzi, ei au transmis un altfel de „Bună dimineața”, pentru că au o triplă sărbătoare: „Chișinău — 585 de ani! Zdob și Zdub — 27 de ani! Agroromantica — 20 de ani!”, au anunțat ei.

Urmărește videoul la piesa „Bună dimineața”.

 

Și da, nu doar pentru Chișinău astăzi e sărbătoare. Știai că pe 14 Octombrie e hramul și în alte 167 de localități din țară?

Cu siguranță mai sunt multe alte felicitări care merită să fie arătate și apreciate.

La mulți ani, din partea echipei EA.md! 

Distribuie articolul: