Moldovan National Youth Orchestra alături de Kaufland Moldova au adus muzică în unul dintre cele mai cool orașe întâlnite în cadrul celei de-a 3-a expediție muzicală La La Play – Dondușeni. De la nordul Moldovei, echipa de muzicieni a încheiat ieri, 20 august, expediția, chiar în inima Capitalei, pe strada pietonală Eugen Doga.

Concertul La La Play „Open Air Dondușeni” a adunat multă lume dornică de muzică vie savurată alături de persoanele îndrăgite. Surpriza serii a fost apariția în scenă a 2 eroi ai proiectului de incluziune socială, La La Play Voices, Ștefan Albu și Malvina Grosu. Tinerii din Dondușeni au interpretat braț la braț cu talentații muzicienii piese precum „Shape of my heart”, „Lume, Lume” și altele.

Aventura muzicală, La La Play #Varanudorm, este un proiect ce vine să cutreiere locațiile lipsite de concerte de muzică clasică. Astfel, în colaborare cu Consiliul Raional Dondușeni și Direcției Educației, Cultură și Turism Dondușeni, orașul Dondușeni a găzduit un concert live open air în centrul său pentru a pune accent pe importanța valorificării și păstrării perlelor arhitecturale autohtone.

Una dintre cele mai cunoscute locații ai acestei regiuni este, Parcul Țaul, cel mai mare parc din Europa, cu peisaje și arhitecturi ce întretaie respirația. Pe teritoriul lui, poate fi găsit conacul Pommer, unde ieri a răsunat muzica lui Bach în interpretarea violonistului Petrică Bivol, ce pentru câteva clipe i-a adus sclipirea timpurilor trecute. Parcul central din Dondușeni are o apreciere deosebită din partea echipei La La Play, fiind renovat recent în mare parte din banii diasporei.

În fața scenei improvizate, puteau fi zăriți copii mici ce se jucau în beanbag-uri și maturi care pasional discutau ce nou și bun s-a mai întâmplat de când nu s-au mai văzut. Îndată ce muzica se făcuse auzită, toată atenția a fost direcționată către scena improvizată din centrul orașului. Piesă cu piesă, gest cu gest, tinerii exploratori au cucerit inimile celor prezenți și au creat amintiri pe mult timp înainte a unei seri magice de august cu nuanțe muzicale.  

Pe 20 august, marea aventură muzicală prin țară, La La Play, s-a încheiat printr-un minunat concert în strada Pietonală „Eugen Doga” din Chișinău. Alături de zeci de persoane prezente la eveniment, Moldovan National Youth Orchestra și Kaufland Moldova au celebrat curajul de a face cu pasiune lucruri frumoase cu impact social, motiv din care a și fost creat acest proiect. Muzicienii și publicul au dansat, au cântat și au trăit din nou toate emoțiile simțite în cadrul expediției muzicale.

Concertul La La Play „Pietonala din Chișinău” a început cu o surpriză din partea muzicienilor, aceasta fiind un flashmob ingenios. Unul câte unul, muzicienii au mers pe alee și s-au îndreptat către scenă interpretând o secvență din piesa „Dans Ungar„ de Johannes Brahms. Managerul proiectului, Andriano Marian, alături de echipă au povestit care este esența expediției muzicale, dar și despre mesajul aventurilor muzicale. Organizatorul a trecut în revistă fiecare concert din acest an, vizionând împreună cu publicul și producțiile video produse după fiecare eveniment. Timp de 10 zile au fost susținute 10 concerte cu 10 subiecte diverse și au fost parcurse peste 2000 km.

Ideea proiectului a venit din câteva discuții cu 2 prieteni creativi și am decis să o numim drept expediție muzicală. Scopul acesteia este simplu și presupune aducerea muzicii de calitate acolo unde ea nu este sau să o aducem la oamenii ce nu au oportunitatea de a o asculta. În cadrul proiectului, muzica este o platformă prin care vorbim despre anumite subiecte și persoane care merită să fie valorificați și susținuți”, dezvăluie dirijorul Moldovan National Youth Orchestra.

De trei ani suntem alături de Moldovan National Youth Orchestra în călătoria lor muzicală prin țară. Am trăit 10 zile intense alături de oameni talentați cu care am adus muzica în 10 localități din țară, de la Nord la Sud și de la Est la Vest. Mă bucur că am reușit prin muzică să aducem în prim-plan subiecte sociale de importanță, pentru că noi, la Kaufland, credem că implicarea face diferența. Expediția „La La Play” înseamnă toate aceste lucruri alături de experiențe unice, noi cunoștințe și emoții trăite intens. Pe 8 septembrie, ne vom revedea cu acești tineri talentați în cadrul Festivalului „Bucurie în Mișcare”, a menționat Anna Katharina Scheidereiter, manager CSR Kaufland România și Republica Moldova. 

Stadela Pieronala „Eugen Doga” a fost arhiplină de persoane dornice de muzică bună, comunicare plină de căldură și o clipă de relaxare în beanbag-urile din cadrul eveniementului. Muzicienii La La Play au interpretat peste 20 de piese de diverse genuri muzicale, începând cu muzică clasică, până la cea electronică în variantă instrumentală. Printre melodiile audiate pot și regăsite „Ciuleandra”, ”Billie Jean„ (Michael Jackson), „Badiniere” (Johann Sebastian Bach) și altele.

A treia ediție a aventurii muzicale, cu genericul „Vara nu dorm” , a cuprins 10 concerte în 10 locații la nivel național traversând mai mult de 2000km. În prezent, expediția muzicală a parcurs în cele trei ediții aproape 6000 km în 3 țări (România, Moldova și Ucraina), în cadrul cărora au fost susținute 34 de concerte ce au pus în valoare 34 de subiecte în locații inedite.

Partener General: Kaufland Moldova #implicareafacediferenta  #kauflandmoldova
Parteneri: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Suedia, Fundația Est-Europeană, Gas Natural Fenosa, Vasconi.
Producători: Moldovan National Youth Orchestra și KINO

Facebook MNYOrchestra, Instagram MNYOrchestra

P