Robert este băiețelul român cu capacități intelectuale ieșite din comun, demne de un geniu. A învătat alfabetul imediat ce a început să vorbească în mod coerent, iar la cinci ani știa deja să citească și să înțeleagă termeni de specialitate din știință.

La numai doi ani, Robert Zicman știa tot alfabetul, iar la cinci ani citea singur cărți întregi despre știință, fără să îl impună părinții. Când era mic, nu desena copii, case sau animale, ci făcea hărți cu drumuri care duceau de acasă la școală, la magazine sau în diferite locuri. Tot la cinci ani a mers în clasa I, însă a început să plângă că nu vrea să mai meargă la școală pentru că se plictiseşte.

Acum are șapte ani, studiază materia de Bac și e pasionat de cărți de știință. În plus, face meditații la chimie și a fost supus unui test care a arătat că se încadrează între 1% cei mai inteligenţi oameni din lume.

I-am povestit unei prietene din Anglia, care este profesoară, și ea ne-a spus că este posibil să fie „gifted” (înzestrat – n.r.). Am căutat pe internet și am găsit Mensa, cea mai mare organizație din lume care are ca membri primii 2% cei mai deștepți oameni de pe planetă. Şi am hotărât să-l ducem la testare”, a mai povestit femeia. Rezultatul testului i-a confirmat că fiul său este cu adevărat un geniu, transmite a1.ro.

În timpul liber, băiețelul are activități recreative de tipul mersului la teatru, la biserică sau în parc, alături de părinții săi. Mama s-a implicat mult în dezolvarea sa și, mai mult, a înființat o organizație care să învețe părinții și profesorii să identifice astfel de copii și să le dea posibilitatea să-și valorifice cu adevărat mintea sclipitoare.

Distribuie articolul: