În perioada 25-27 mai 2023, la Chișinău au loc Zilele Bibliotecii „Onisifor Ghibu”. Pe parcursul celor trei zile sunt planificate mai multe activități culturale.

În prima zi, pe data de 25 mai, Zilele Bibliotecii Onisifor Ghibu încep cu o conferință de presă, care dă startul seriei de evenimente culturale. La inaugurarea Zilelor Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, invitați de onoare sunt dr. hab., prof. univ. Grigore Vasilescu, scriitorul și pictorul Leonid Popescu, prozatoarea Mihaela Perciun, scriitorul Iulian Filip etc. La oroa 10:00 va avea loc depuneri de flori la Stela comemorativă Onisifor Ghibu și Octavian Ghibu din str. Pușkin, colț cu str. 31 August 1989; inaugurarea expoziției Onisifor Ghibu – promotor al pedagogiei practice.

Ziua va finaliza cu simpoziunul Europa-Moldova din perspectiva Summit-ului Comunității Politice Europene din 1 iunie 2023: conexiuni și dialog cultural.

Pe data de 26 mai va avea loc un recital de poezie, prezentarea volumelor elaborate și editate în cadrul Laboratorului de de Cercetări Literare și Biobibliograifce din cadrul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” și Summit-ul comunității Europene: perspective și actualitate, valențe și valori educaționale, cu participarea specialiștilor din țară.

Și în ultima zi, pe 27 mai 2023, Zilele Bibliotecii „Onisifor Ghibu” vor finaliza cu două evenimente: Conversații filosofice cu Dorian Furtună: Fericirea limanul către care tind oamenii și Note finale ale programului Zilelor Bibliotecii „Onisifor Ghibu”.

Biblioteca „Onisifor Ghibu” se află pe strada Nicolae Iorga 21A din Chișinău. Biblioteca „Onisifor Ghibu” este filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău și a fost deschisă pe data de 15 ianuarie 1992.

 

 

Distribuie articolul: