Pe măsură ce Anul Tigrului se încheie pe 21 ianuarie și începe Anul Iepurelui, ne putem aștepta la o schimbare bruscă de ritm în timp ce ne luăm la revedere de la tigrul care răcnește și salutăm iepurele mai blând.

Atât anatomic, cât și comportamental, tigrii și iepurii nu ar putea fi mai diferiți. Același lucru este valabil și pentru anii lor zodiacali corespunzători, potrivit astrologilor.

Iepurele este cunoscut din punct de vedere istoric drept cel mai blând și mai blând dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc, schema tradițională de clasificare bazată pe calendarul lunar care atribuie un animal și atributele acestuia fiecărui an.

În anul 2022, viața a fost caracterizată de forță, vitalitate și creștere, susținută de dinamismul tigrului, conform zodiacului chinezesc. Mai mult, deoarece anul a fost desemnat yang, principiul activ al universului în filosofia antică chineză, oamenii ar fi putut simți entuziasm, pozitivitate și productivitate, dar și neliniște și inflexibilitate.

Cu toate acestea, Anul Iepurelui întruchipează yin-ul, principiul pasiv al universului, care se manifestă în relaxare, fluiditate, liniște și contemplare.

Dacă 2022 s-a simțit rapid, greu sau ocupat, 2023 va oferi oportunități de contemplare, odihnă și îngrijire a trupului și a sufletului în încercarea de a asigura echilibrul sub conceptul de bază de yin și yang – acele forțe opuse se completează reciproc pentru a oferi armonie în ansamblu.

Dar Anul Iepurelui oferă mult mai mult decât un simplu timp de nefuncţionare din cauza impactului tigrului „fiernic, puternic şi puternic”, spune astrologul chinez şi occidental Jupiter Lai din Hong Kong.

„Iepurele este blând, tăcut, îmblânzit, tandru și amabil, dar se mișcă repede și este foarte inteligent”, spune ea, arătând spre idiomul chinezesc „un iepure viclean are trei vizuini”. Aceasta înseamnă că iepurele nu numai că are multe idei, dar este și bun la adaptarea la mediu și se poate mișca foarte repede, permițându-i să se protejeze în perioadele de pericol sau când situația nu este favorabilă.

Ca rezultat, energia generală a anului 2023 este probabil să fie blândă și calmă, oamenii care caută „o viață mai echilibrată”, adaugă ea. Ar putea fi, de asemenea, mai multă mișcare și călătorie, „la fel ca cea a unui iepure iute”.

Astrologul din Hawaii Cathryn Moe este de acord, menționând că Anul Nou Lunar de pe 22 ianuarie va „aduce un val de calm”, precum și încredere și ușurință.

„Abordarea blândă a Anului Iepurelui va alina suișurile și coborâșurile Anului Tigrului de anul trecut”, spune ea. Și, chiar și în fața obstacolelor din 2023, oamenii vor beneficia de „constanța liniștită” a iepurelui pentru a le depăși.

Într-adevăr, natura amabilă, chiar moale, a iepurelui ascunde o încredere și o putere liniștită, conform zodiacului chinezesc, care spune că animalul se mișcă constant spre obiectivele sale, indiferent de orice negativitate sau probleme întâmpinate.

În plus, natura yin a lui 2023 accentuează această trăsătură a iepurelui.

„Calitatea yin-ului este receptivă, acceptabilă și intuitivă”, spune Moe. „În Anul Iepurelui, s-ar putea să nu știi cum se conectează fiecare moment la următorul, dar ești conștient de prioritățile tale și poți sări departe de distrageri pentru a rămâne concentrat asupra obiectivelor tale.”

Astrologul Cathryn Moe spune că natura blândă a iepurelui ascunde o încredere și o putere liniștită. | AMINDEREA CATHRYN MOE

Privind caracteristicile anului mai precis, 2023 este Anul Iepurelui de apă, după calendarul chinezesc, care se rotește în cicluri de 60 de ani pe baza a 12 ramuri pământești, fiecare reprezentată de un an animal și cinci tulpini cerești – lemnul, foc, pământ, metal și apă.

Mai mult, cosmologii chinezi cred că nu este doar ramura pământească, tulpina cerească și natura yin sau yang a fiecărui an, ci și elementul ramurii pământești care semnalează energia anului viitor.

Distribuie articolul: