Alegerea unui pat în dormitor nu este o misiune relativ ușoară, mai ales pentru că urmează să petreci acolo câteva ore bune pe timpul nopții, încercând să te odihnești corespunzător. Prin urmare, specialiștii companiei Ecohome au decis să cumuleze mai multă informație pertinentă pentru tine, ca să alegi corect un pat potrivit și confortabil. 

Hai, deci, pe puncte să vedem care sunt criteriile de bază pentru alegerea unui dormitor în care să vrei să te culci seară de seară și în care somnul să fie odihnitor și plăcut.

Dimensiunea patului

Evident că un pat mare este un pat, din start, confortabil. Dacă locuiești într-o casă la sol și nu ai limite impuse de spațiu, atunci optează pentru un pat de 180*180 sau de 200*200. Dacă locuiești într-un apartament mai mic și nu îți poți permite luxul de a amplasa un dormitor conjugal mare, atunci iată o formulă lucrativă: determină lungimea patului pornind de la numărul de oameni care se vor culca în el și de la înălțimea celei mai înalte persoane plus 10, 15 cm adăugate acesteia.

În acest fel, nu riști să dormi cu picioarele în aer sau să cazi prin somn de pe pat. 

Tipul de material din care e confecționat patul 

Și aici trebuie să ții cont de:

  • preferințe personale;
  • număr de persoane care îl vor folosi;
  • design-ul interior.

Există paturi din:

  • material metalic, care e durabil și ușor de întreținut, dar mai ales care rezistă unei presiuni înalte, în special dacă practici co-sleeping cu copii;
  • material lemnos, este ecologic, comod, versatil și, cel mai important, se pretează oricărui tip de design interior. 

Cu sau fără tetieră

Patul cu tetieră este cel dotat cu un capăt mai înalt al marginii din zona capului. Aceasta, de regulă, este căptușită cu materialul tapițeriei de pe carcasa patului, dar uneori poate fi ornamentală din elemente. Este potrivită pentru persoanele care preferă să petreacă mai mult timp în pat, lucrând la calculator sau citind o carte. 

Salteaua și textilele

Încă un element de bază care vă conferă un somn odihnitor este alegerea unei saltele calitative. Saltelele pot fi:

  • cu spumă de memorie
  • cu arcuri 
  • cu gel sau latex

Pentru alegerea patului contează ca dimensiunea saltelei să coincidă cu spațiul din carcasa dormitorului și coraportul dintre rigiditate și confort. Iar dacă alegi niște perne corecte, dar și o lenjerie de pat ecologică, atunci sigur vei avea un somn de invidiat.

Unde poți găsi cele mai bune paturi și accesorii? Răspunsul e simplu: în magazinul Ecohome. Plasează comanda direct pe pagina site-ului ecohome.md, iar noi ți-o livrăm direct la ușă, rapid și în maximă siguranță. Pentru mai multe informații, nu ezita să ne contactezi la 060 988 058 sau 078 248 919.

Distribuie articolul: