De la piese prețioase precum un inel din aur la bijuterii care atrag atenția, în municipiul Bălți sunt create unele dintre cele mai originale inele, brățări, cercei și pandative. Această inițiativă a început acum 15 ani, când Sergiu Banari a început să lucreze cu metale prețioase. După o vizită în Africa, el și-a extins afacerea și în 2019 a fondat o fabrică pentru producția de bijuterii, scrie nordnews.md.

Aici muncesc 40 de persoane care se ocupă de procesele de topire a metalelor prețioase până la fabricarea bijuteriilor. Toate lucrările ajung pe rafturile propriilor magazine deschise în Bălți și Chișinău.

Această companie se deosebește de celelalte moldovenești prin faptul că aici nu lucrează nici o rudă. Aici este o producție cu tehnologie foarte înaltă. Am dezvoltat propria noastră tehnologie de rafinare. Adică, curățarea aurului vechi de toate impuritățile străine. Noi realizăm toate bijuteriile din fabrica „Milenium”, doar din aur pur – 999,9, pentru a obține proba necesară a liderului mondial Legor, o companie italiană”, a declarat, Sergiu Banari, director al companiei.

Bijuteriile sunt realizate din argint, aur roșu și alb. Mândria producătorilor sunt verighetele, care pot fi găsite într-un număr mare de modele. Pentru a produce bijuterii pe placul fiecăruia, lunar, meșterii realizează până la 40 de modele noi. Prețurile pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 70 de mii de lei.

Fabrica produce aproape 10 kg de bijuterii pe lună. Cifra de afaceri a companiei în 2024 ar urma să ajungă până la 70 de milioane de lei.

Distribuie articolul: