Muzica lui Anatol Chiriac continuă să atingă sufletele a mai multor generații. Recent, la vârsta de 70 de ani, acest compozitor a fost surprins cu lansarea unui dublu CD conținând cele mai frumoase melodii interpretate de artiști precum Silvia Chiriac, Ștefan Petrache, Sofia Rotaru, Anastasia Lazariuc, Mihai Volontir și mulți alții.

Silvia Chiriac a revenit în atenția publicului după mulți ani, interpretând piese celebre compuse de Anatol Chiriac. Compozitorul însuși a mărturisit: “Sunt primele CD-uri în viața noastră, noi nu am avut până acum niciun CD.”

Valentina Luchian, cu pasiunea și efortul ei, a contribuit la realizarea acestui CD, iar Silvia Chiriac a menționat: “Cu piesele domnului Chiriac am crescut acolo la casa părintească, cu «Primăvara va veni», «Orele», «Romantică», «Tinerețe-floare», «Copilărie». Pentru mine a fost o onoare să realizez acest CD.”

Artiști precum Ricu Vodă și Gheorghe Țopa au apreciat muzica lui Anatol Chiriac, subliniind că acesta a rămas fidel stilului său de-a lungul anilor.

Creațiile sale continuă să răsune astăzi în interpretarea noii generații de artiști, iar Anatol Chiriac a subliniat importanța conservării acestei muzici de valoare.

Natalia Barbu a remarcat că muzica lui Anatol Chiriac este “foarte romantică” și “foarte caldă,” iar Dumitru Mîțu a menționat că a interpretat piesele maestrului și peste ocean, impresionând și publicul care nu cunoștea limba română.

Anatol Chiriac s-a născut pe 9 octombrie 1953 și a debutat în 1977 cu celebra sa piesă “De-aș avea.”

Distribuie articolul: