Kim Kardashian s-a implicat în aducerea în Marea Britanie a mai multor femei afgane, jucătoare în echipa de fotbal feminin a țării. Informația a fost confirmată chiar de ea pe rețelele sociale. 

Potrivit agerpres.ro treizeci şi cinci de tinere jucătoare de fotbal din echipa de junioare a Afganistanului şi familiile acestora, în total 130 de persoane, ameninţate în ţara lor după revenirea la putere a talibanilor, au sosit joi în Marea Britanie cu un zbor finanţat de vedeta americană Kim Kardashian.

Jucătoarele, care au ratat podul aerian organizat la Kabul, în luna august, au fugit în Pakistan împreună cu familiile lor, după ce talibanii au preluat puterea, dar aveau doar o viză de 30 de zile.

Ele au aterizat în zorii zilei de joi pe aeroportul Stansted din Londra, potrivit Fundaţiei ROKiT, care a contribuit la evacuarea lor.

Potrivit agenţiei britanice de ştiri Press Association, evacuarea în Marea Britanie s-a făcut cu ajutorul unui zbor finanţat de vedeta de reality Kim Kardashian.

„La fel ca şi în cazul celorlalte persoane pe care le-am adus din Afganistan în Marea Britanie, fetele din echipa feminină afgană vor beneficia de o primire călduroasă, sprijin şi cazare”, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Marea Britanie a evacuat peste 15.000 de persoane în timpul podului aerian de la Kabul, în primele două săptămâni după revenirea la putere a talibanilor, la jumătatea lunii august, inclusiv aproape 8.600 de afgani eligibili pentru programul ARAP de relocare şi ajutor care i-a vizat pe afganii care au lucrat cu britanicii.

Sursa: agerpres.ro

 

Distribuie articolul: