Șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat la o întâlnire cu sediul operațional pentru a desfășura „operația specială”, cum este numit în Rusia războiul pornit împotriva Ucrainei, că nu va exista nicio mobilizare în republică. 

Potrivit lui Kadîrov, în timpul războiului din Ucraina, 20.000 de ceceni au luat parte la ostilități, așa că Cecenia și-a „împlinit deja planul cu 254%”. Ce fel de plan, nu a precizat.

Șeful republicii a vorbit și despre un miting împotriva războiului pe care femeile din Groznîi au încercat să-l țină pe 21 septembrie. Kadîrov susține că rudele a aproximativ 40 de femei care au protestat, au fost deja mobilizate și trimise în Ucraina. De asemenea, el a amenințat că oricine va merge la miting, sau soții lor și toți copiii, vor fi trimiși „în prima linie”.

Reamintim că pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat „mobilizarea parțială” în Rusia. Ministerul Apărării al Federației Ruse intenționează să cheme 300.000 de oameni la războiul din Ucraina.

Pe 15 septembrie, Ramzan Kadîrov i-a îndemnat pe șefii regiunilor rusești să nu aștepte ca Kremlinul să declare că e nevoie de mobilizare, să efectueze „automobilizarea” și să trimită o mie de voluntari la războiul din Ucraina. Unii guvernatori au susținut propunerea șefului Ceceniei.

Distribuie articolul: