Ieri Rusia a primit o nouă lovitură. Este vorba despre suspendarea echipelor de fotbal.  UEFA a exclus echipele de fotbal din Rusia din următoarea ediție a Ligii Campionilor la fotbal masculin, din Campionatul European feminin 2022 și din calificările pentru Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023. Astfel, Alexandru Cozer  și-a exprimat opinia asupra acestui subiect. 

Alexandru Cozer, spune că după această excludere, practic fotbalul rusesc se va întoarce înapoi cu cel puțin 20 de ani.

„Ieri Rusia a mai primit o lovitură foarte puternică, chiar dacă pe la noi a fost oarecum trecută cu vederea. Naționalele de fotbal și cluburile au fost excluse din toate competițiile internaționale și pentru sezonul viitor. E o lovitură dură pentru că rușii sunt mari iubitori de fotbal, iar mentalul lor colectiv de mare națiune se ținea și pe anumite succese relative din sport, mult umflate de propaganda locală. După această excludere, practic fotbalul rusesc se va întoarce înapoi cu cel puțin 20 de ani. Fără banii din cupele europene și obiectivul accederii acolo, competiția internă de fotbal practic nu-și mai are rostul.

Puținii fotbaliști străini de valoare care au mai rămas acolo, vor pleca și ei cu toții din vară, iar investițiile se vor reduce drastic. Singura șansă a rușilor de a mai juca fotbal internațional în viitor e să încerce să se înscrie în Confederația Africană de Fotbal, pentru că nici măcar asiaticii nu-i vor primi. În acest context, încă o dată trebuie salutată fermitatea britanicilor, care au exclus rușii de la Wimbledon și de condamnat duplicitatea francezilor, care le permit liber să participe la Roland Garros.

Atâta timp cât nu condamni nici într-un fel crima, violul, distrugerea unei țări, nu ai ce căuta într-o competiție sportivă. Mai ales că spre deosebire de rușii simpli, înconjurați de cenzură și propagandă, tenismenii ruși schimbă în fiecare săptămâna țara în care se află și au tot accesul posibil la informație”, a declarat jurnalistul pe pagina sa de Facebook. 

Sursa: Facebook 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.