Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu a pierdut lupta cu virusul COVID-19. Anunțul despre decesul acesteia a fost făcut de către jurnalista Alina Radu pe rețele sociale.

„Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu a fost răpusă de COVID-19. Pe lângă misiunea ei jurnalistică, a fost mesagera neobosită a picturii lui Andrei Sârbu. Sperăm că arta lor să fie respectată și să-și găsească un loc potrivit în patrimoniul național”, a scris jurnalista Alina Radu pe pagina sa de Facebook.

Tot pe rețelele de socializare a postat și Angela Aramă.

„Astăzi șirul oamenilor de excepție din Republica Moldova pe care Covidul ni i-a zmuls de lângă noi s-a completat cu numele Antonina Sarbu. Antonina a plecat la Andrei, la Andrei Sârbu, soțul ei iubit, unul dintre pictorii noștri naționali. De acum încolo ei doi și-au încheiat dorurile… și vor sta la geamul veșniciei… și vor mânca gutuiue coapte, mirosind a niște tărâmuri știute cândva. Drum lin, Antonina, îmbrățișează-l pe Andrei din partea noastră, a umililor vizitatori ai atelierului său (și al tău) în care s-au tot copt pe pânză metaformele – povara și bucuria, soarele și luna, floarea și pământul vieții tale… și a celor care v-au iubit”, a scris pe Facebook  Aramă.

Antonina Sârbu a debutat cu versuri în anul 1984, culegerea „Dintre sute de catarge”. A semnat volumele: „Mănăstiri basarabene (alcătuire, 1995), „Colaje” (publicistică, 2006), „Pe muntele Hermon ninge” (jurnal de călătorie în Ierusalim”, 2008). În 2018, Antonina Sârbu vine cu o nouă apariție editorială. De data aceasta cu romanul – confesiune „Vulpea argintie”.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: