Potrivit autorităților ucrainene, alimentarea cu apă a fost complet restabilită, dar unii consumatori pot avea în continuare presiune scăzută a apei. Începând cu ora 8:30, 50% din fondul de locuințe al Kievului funcționează în modul de întrerupere de urgență a curentului. Acest lucru a fost raportat de administrația militară a orașului Kiev pe canalul de Telegram, scrie presa ucraineană, unian.net.


„50% din fondul de locuințe al orașului funcționează în modul de întrerupere de urgență a curentului electric. Alimentarea cu apă în Kiev a fost complet restabilită. Cu toate acestea, unii consumatori pot avea încă presiune scăzută a apei, în special etajele superioare ale clădirilor înalte, care sunt de- energizat. Ne aşteptăm ca situaţia să se stabilizeze în viitorul apropiat”, se spune în comunicat.


De asemenea, se remarcă faptul că alimentarea cu căldură în oraș este restabilită, iar echipele de urgență lucrează într-un mod alertt. Potrivit primarului Kievului, Vitaliy Klitschko, o treime din casele din Kiev sunt deja calde.

„În timpul zilei, inginerii energetici plănuiesc să conecteze electricitatea la toți consumatorii pe rând – timp de 3 ore”, a spus el.

În ceea ce privește comunicațiile mobile, CMVA notează următoarele: „Funcționarea rețelelor tuturor operatorilor de telefonie mobilă depinde direct de alimentarea cu energie electrică. De îndată ce sistemul electric se va stabiliza, comunicațiile vor apărea în toate sectoarele Kievului”.

Bombardarea Kievului din 23 noiembrie și consecințele acesteia
Pe 23 noiembrie, rușii au lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului și Ucrainei. Potrivit ultimelor date, 7 cetăţeni au devenit victime ale atacului. În capitală, după bombardare, au început probleme cu apă, lumină și încălzire.

Ieri, primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a declarat că alimentarea cu apă a fost restabilită complet la Kiev, dar în unele locuri presiunea apei a fost scăzută.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, în seara zilei de 24 noiembrie, DTEK a raportat că electricitatea din Kiev va fi pornită timp de 2-3 ore pentru a crește cantitatea de energie electrică care va fi furnizată capitalei.