O simplă joacă s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru trei copii din orașul Cricova. Și asta pentru că aceștia au fost ademeniți de o instalație electrică. Un băiat de nouă ani a ajuns la spital după ce a urcat pe un post de transformare și a fost electrocutat. Acesta s-a ales cu arsuri pe față, gât, mâini și genunchi.

Potrivit unui comunicat emis „Red Union Fenosa”, tragedia s-a produs pe data de 31 octombrie curent, însă abia acum au fost finalizate investigațiile pe acest caz.

Minorul s-a apropiat prea mult de echipamentele aflate sub tensiune. „Fiind agățat cu un picior de un element constructiv al postului de transformare, minorul accidentat a rămas un timp atârnat cu capul în jos la o înălțime de circa 4 metri, riscând și alte plăgi în eventualitatea unei căderi iminente”, se arată în comunicat.

Băiatul a avut noroc de un bărbat, care a venit la fața locului după ce a auzit strigătele copiilor. Trecătorul l-a prins pe minor în brațe și l-a pus la pământ. Ulterior, copilul a fost transportat la spital, fiind internat în stare de șoc.

„Cauzele principale care au condus la producerea acestui accident sunt nerespectarea de către minor, în pofida semnelor de avertizare, a distanței de securitate până la echipamentele electrice aflate sub tensiune și neconștientizarea pericolului de electrocutare”, notează „Red Union Fenosa”.

Responsabilii avertizează oamenii să respecte normele de securitate și să-și supravegheze copiii, dar și să-i informeze despre riscurile de electrocutare.

Sursa: AGORA.md

Distribuie articolul: