Jambierele au fost mereu la modă, sub diverse forme. Dacă în anii 80-90, făceau furori jambierele colorate, cu sclipici, în stil disco, astăzi femeile preferă jambierele atât pentru estetica lor, cât și pentru funcționalitate și confort, în orice anotimp.

Când vorbim de jambiere pentru femei, ne referim la ciorapii  mai lungi, până la nivelul genunchilor sau chiar deasupra genunchilor, din diferite materiale (lână, bumbac, microfibră, etc.). După cum vom vedea, aceștia pot fi purtați atât în ținute casual, cât și în ținute mai elegante. 

Jambierele pot aduce un plus oricărei ținute

Ca să ne susținem afirmația, îți propunem următorul experiment. Mergi în dressing și alege o fustă plisată, un pulover de primăvară mai lung, o pereche de dresuri clasice și o pereche de bocanci. Îmbracă ținuta și privește-te în oglindă – o ținută ca oricare alta, care nu iese prea mult în evidență. Mergi din nou în dressing și alege și o pereche de jambiere din lână (negre, nude sau colorate, în funcție de culorile pe care le au restul pieselor vestimentare) și privește-te oglindă – pare că ai o ținută cu totul nouă, nu? Acesta este efectul pe care orice pereche de șosete lungi pentru femei îl are asupra unei ținute, atâta timp cât știi cum să combini piesele vestimentare. 

Inspirație de ținute în care poți integra jambierele

Mulți designeri vestimentari apreciați la nivel mondial au integrat jambierele în prezentările de modă, cu scopul de a scoate ținuta din anonimat. Acest truc a fost folosit mai ales în cazul ținutelor monocrome și a funcționat de minune. Așa că, ori de câte ori crezi că outfit-ul tău nu are atât de multă personalitate sau nu iese cu nimic în evidență, încearcă să îl îmbunătățești cu o pereche de ciorapi peste genunchi. 

Partea bună este că poți jongla cu aceeași pereche de șosete lungi pentru a obține ținute din stiluri vestimentare diferite. Dacă ești adepta unui stil mai casual, cu influențe punk-rock, poți combina jambierele din microfibră cu o fustă scurtă și o pereche de pantofi sport sau chiar o pereche de bocanci masivi, cu accesorii metalice. Aceeași pereche de jambiere o poți folosi și într-o ținută office, cu o fustă conică, o cămașă și o pereche de pantofi Oxford. Schimbă cămașa cu o bluză deosebită și o pereche de pantofi cu toc și ai obținut o ținută elegantă, cu care poți merge la o cină. Opțiuni ai, îți mai trebuie doar creativitate în combinarea pieselor pentru a obține un outfit care să te reprezinte și în care să te simți confortabil.

Așa că, data viitoare când te întrebi dacă ai sau nu nevoie de o pereche de șosete lungi peste genunchi în dressing-ul tău, gândește-te la toate opțiunile stilistice pe care le ai. Jambierele pot fi acel truc de care ai nevoie pentru a scoate din anonimat o ținută banală, fără viață. În plus, în sezonul mai rece, jambierele îți țin și de cald – un motiv în plus să le ai și să le porți mai des!

Distribuie articolul: