Tragedie în lumea muzicii de la noi. Artistul Iurie Sadovnic s-ar fi împușcat în cap. Interpretul a decedat pe loc, informația a fost confirmată de poliția capitaliei pentru Jurnal.md. Tragedia s-a produs cu puțin timp în urmă în sectorul Botanica din capitală. 

Jurnal.md scrie că poliția a fost alertată la 14:21, de către soția interpretului.

„În cadrul investigațiilor politiștii au stabilit că bărbatul în vârstă de 69 ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului, aceasta fiind fatală. Soția artistului  a comunicat că acesta a rămas de unul singur acasă, iar când s-a întors l-a găsit decedat”, a declarat Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei.

Arma cu care și-ar fi pus capăt zilelor era deținută legal de către artist.

Poliția a precizat că medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă în afară de cele cu care s-a ales în urma împușcăturii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iurie Sadovnic a fost distins cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „Meritul Civic”, „Ordinul Republicii” şi a fost laureat al Premiului Naţional.

„Andrii Popa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Dragă Otee!” sunt printre cele mai cunoscute șlagăre ale artistului.

Sincere condoleanțe familiei și prietenilor.

Distribuie articolul: