Kremlinul a criticat văduva lui Aleksei Navalnîi într-o declarație transmisă luni, după realegerea președintelui Vladimir Putin cu 87% dintre voturile exprimate, afirmând că Iulia Navalnaia a pierdut „legătura cu patria” și „pulsul” rușilor, conform informațiilor de pe digi24.ro.

„Această Iulia Navalnaia pe care aţi menţionat-o face în continuare parte dintre aceşti oameni care-şi pierd rădăcinile, care-şi pierd legăturile cu patria, care-şi pierd înţelegerea patriei lor, care nu mai simt pulsul ţării lor”, i-a răspuns un purtător de cuvânt al Kremlinului unei întrebări a unui jurnalist.

Iulia Navalnaia a scris numele soțului său pe buletinul de vot În campania în vederea alegerilor prezidenţiale, Iulia Navalnaia a cerut populaţiei ruse „să voteze cu orice alt candidat, dar nu cu Putin”. Duminică, ea a anunţat că a scris „Navalnîi” pe buletinul său de vot, după ce a votat la Ambasada Rusiei de la Berlin.

„Bineînţeles că am scris numele «Navalnîi», pentru că nu este posibil (…) ca, la o lună înainte de alegeri, principalul opozant al lui Putin, deja încarcerat, să fie ucis”, a declarat ea. La intrarea în sediul ambasadei ruse, susţinătorii săi au scandat „Iulia, Iulia, noi suntem cu tine!”.

Iulia Navalnaia s-a angajat să continue activitatea soţului său şi a acuzat în mai multe rânduri, în ultimele zile, că Vladimir Putin l-a ”asasinat”, o acuzaţie pe care Kremlinul o neagă ferm. Aleksei Navalnîi, cel mai feroce critic al lui Vladimir Putin din ultimii zece ani, a murit la 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară, în Arctica, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de „extremism”.

Distribuie articolul: