Știai că hainele negre pot să transmită o varietate de mesaje despre persoana care le poartă? Negrul indică unele trăsături pozitive ale purtătorului, dar are și anumite conotații negative. Descoperă-le pe toate în rândurile de mai jos!

 

Adesea asociate cu eleganța și rafinamentul, ținutele negre pot fi potrivite pentru evenimentele formale. Însă există unele persoane care obișnuiesc să le poarte frecvent, fără să fie o ocazie specială. Conform psihologului Anabel Maldonado, alegerea acestor haine este asociată cu unele trăsături de personalitate și emoții.

Cei care obișnuiesc să poarte haine negre sunt la bază persoane sensibile, au o înclinație către tot ce înseamnă artă și le plac să ducă o viață liniștită, departe de aglomerație și haos, spune specialistul. De asemenea, negrul este asociat cu puterea, prin urmare aceste persoane sunt serioase și încrezătoare în forțele proprii.

Cu toate acestea, trebuie precizat că negrul are și conotații negative. Adesea asociat cu doliul, ar putea să indice unele emoții ale purtătorului, precum: frică, tristețe și furie. Astfel, aceste asocieri negative îi descurajează pe oamenii emotivi să poarte negru sau să își decoreze casele astfel.

În plus, pshiologul Anabel Maldonado a observat că persoanele care poartă adesea negru sunt predispuse la melancolie și la anxietate. Specialistul explică că purtarea negrului poate fi considerată a fi o barieră pentru lumea exterioară, iar astfel aceste persoane își protejează emoțiile și stările de nesiguranță. Trebuie specificat faptul că Anabel Maldonado a ajuns la această concluzie după ce a chestionat 300 de femei. Cele care obișnuiau să poarte negru se caracterizau drept persoane „melancolice‟, „îngrijorate‟ și „anxioase‟.
Aceste conotații negative nu ar trebui să te descurajeze să porți negru. Astfel de ținute sunt elegante, șic și mereu la modă. Însă dacă în garderoba ta predomină negrul, îți sugerăm să îți analizezi stările prin care ai trecut în ultima perioadă. Nu uita că hainele negre pot fi o expresie a vulnerabilității.

Distribuie articolul: