Brânza de vaci și merele sunt ingrediente des folosite în alimentația noastră. Le cumpărarăm mereu pentru că suntem conștienți de beneficiile lactatelor și fructelor pentru sănătatea noastră. Totodată, putem folosi brânza și merele în coacerea prăjiturilor, important e să gătești o rețetă bună. Dacă îți plac deserturile cu brânză de vaci și mere, atunci această rețetă este pentru tine.

De ce ingrediente avem nevoie?

Ingrediente:
💚 Formă – 20 cm
💚 Ou de pui – 3 buc.
💚 Nisip de zahăr – 150 gr
💚 Sare – 1 vârf de cuțit
💚 Unt cremos – 120 gr
💚Curd 5% – 250 gr
💚 Făină de grâu – 240 gr
💚 Praf de copt – 1 linguriță
💚Mere – 200 gr (2 buc)
Mod de preparare
Sparge ouăle într-un bol adânc, adaugă zahăr, un vârf de sare, bate cu un mixer până se face o spumă ușoară bună. Se adaugă untul, care ar trebui să fie la temperatura camerei, brânză de vaci și bate cu un mixer încă 2-3 minute. Amestecă blenderul cu făină și cerne în aluat.

Se amestecă praful de copt cu făina și se cerne în aluat. Se amestecă masa cu un blender la viteză medie. Curățați merele și scoateți miezul. Tăiați în felii. Tapetați forma cu pergament. Întindeți aluatul și puneți feliile de mere deasupra, presându-le ușor în aluat. Coacem charlotte cu brânză de vaci într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C timp de 45 de minute.

Lăsăm tortul să se răcească literalmente 5-10 minute, apoi îl scoatem din formă. Înainte de servire, deasupra prăjiturii de brânză de vaci poți pune și zahăr pudră.

Distribuie articolul: