Dacă îți e dor de o ieșire la teatru, la muzeu sau la bibliotecă, află că acum poți vizita instituțiile culturale fără să ieși din casă. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că putem găsi online câteva piese din repertoriile teatrelor moldovenești, iar Muzeul Național de Istorie a pus la dispoziția publicului și o serie de fotografii de epocă.

Bunăoară, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” postează zilnic pe pagina de Facebook a instituției un spectacol din repertoriul teatrului. Ora și data difuzării este anunțată în cadrul evenimentului creat pentru fiecare spectacol în parte.

Vezi aici un exemplu.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” (TNME) pune la dispoziția publicului – spectator  cele mai îndrăgite piese de teatru din repertoriul instituției. Astfel, accesând pagina de Facebook a TNME puteți viziona spectacolul „Casa mare” de Ion Druță, „Filumena Marturano sau divorț în stil italian” de Eduardo de Filippo, „Hronicul Găinarilor” etc.

Vezi aici un exemplu:Teatrul „Alexei Mateevici” transmite în fiecare duminică pe pagina de Facebook a instituției câte un spectacol din repertoriul teatrului.

Teatrul „Alexei Mateevici” transmite în fiecare duminică pe pagina de Facebook a instituției câte un spectacol din repertoriul teatrului.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa pe site-ul instituției http://bnrm.md cât și pe rețele de socializare. De asemenea, BNRM pune la dispoziția tuturor bibliotecarilor din țară accesul la Repozitoriul Național Tematic în Biblioteconomie și Științe ale Informării din Republica Moldova.

Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă” vine în sprijinul părinților postând pe pagina de Facebook a instituției aplicații educative pentru copii.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei pune la dispoziția publicului o serie de fotografii în care este redat Chișinăul secolului XIX.

Toate spectacolele teatrale și alte întruniri culturale, la care participă de la 50 de persoane și mai mult, au fost sistate până pe 1 aprilie. Asta se arată în ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din data de 10 martie 2020, cu privire la situația epidemiologică.

SURSA: AGORA

Distribuie articolul: