O cunoaștem pentru creațiile sale deosebite în materie de încălțăminte, iar de când s-a mutat în SUA, este și mai activă. Designera de pantofi Irina Calancea și-a canalizat toată creativitatea în… bucătărie! Deliciile culinare pe care le creează sunt nu doar savuroase, dar și arată bestial, fie că e vorba de o simplă zeamă sau un desert fancy. Iată cum s-a redescoperit Irina și ce planuri are pe acest tărâm.

Bucătăria începe cu bunica

„Într-adevăr multe amintiri despre bucate și bucătărie sunt legate de bunica noastră. Ei îi plăcea să gătească, așa cum fac mai toate bunicile. Este o experiența care, abia astăzi, a prins contur. Cu iubire, pasiune, ambiție și devotament zilnic tind să învăț mai mult. Cred că bunica ar fi mândră, simt asta”, ne-a dezvăluit Irina Calancea-Dușcov.

Povestea iubirii care trece prin stomac

„Mai serios am cochetat cu gătitul începând cu 2007, pe când mă mutasem la Iași. Eram deja fără mama mea alături, și era destul de greu (râde).  Am fost nevoită să mă maturizez repede, să devin femeie în tot sensul cuvântului. Din mai multe surse aflam rețete, iar mai apoi le pregăteam. Și, cum se zice că iubirea trece prin stomac, așa și am îndrăgit gătitul”, își amintește acum moldoveanca, stabilită de ceva timp în SUA.

Moldovencele nu pot trece pur și simplu pe lângă bucătărie

„Probabil aici, în SUA, s-a format pasiunea pentru gătit mai profesionist, deși la fel din necesitate. Familia soțului fiind mare, soțul locuia cu încă trei frați ai săi, iar eu unica femeie în casă, nu puteam ignora bucătăria. Nouă, moldovencelor, nu ne stă în fire să lenevim, punem mâna și facem. Am pus mâna pe cuțit și pe produse și creativitatea mea a luat foc. Zilnic, timp de un an și jumătate, cât am locuit cinci persoane într-o casă, am gătit multe și de toate”, ne povestește irina cu mult zâmbet.

Și dulce, și sărățel

„Preferate sunt ambele, dar în primul rând îmi plac provocările. Deserturile au fost o provocare și ambiție majoră, dar și necesitate, pentru că în afară de chec nu știam să fac mai nimic. Iar la ziua soțului meu am realizat că în zona noastră nu găsesc să fac torturi la comandă și personalizate. Și atunci, ca un antreprenor adevărat cu experiență ce sunt, m-am gândit că ar fi o idee. Și nu doream orice fel de desert, dar ceva sofisticat, complicat, gustos și cu un design frumos. Și am acționat! M-am informat mult, iar o prietenă a venit cu sugestia și informația că aș putea face cursuri online la Moscova. Am urmat mai multe școli și cursuri, atât de patiserie cât și de gătit. Rezultatele… se văd pe rețele”, ne dezvăluie Irina Calancea-Duscov.

Rețete personalizate – next step

„Creativitatea mea vine de oriunde. Fiind la baza designer, nu îmi lipsește creativitatea nici în patiserie sau bucătărie, în general. Rețetele sunt preluate tot de la școlile în care am învățat. Deocamdată nu am timp să creez rețete personalizate, dar probabil acesta va fi un „next step” spre care să tind”, ne dezvăluie eroina noastră.

Planuri „uraganuri”

„Eu consider că la momentul potrivit v-a apărea și planul pentru viitor, cum ar fi o patiserie, ori o cafenea cu deserturi moderne. Iar acum savurez zi de zi din comenzile pe care le primesc. Iau cât pot crea, dar adevărul e că primesc o plăcere enormă de la rezultat și asta mă motivează foarte mult să tot încerc alte și alte secrete”, a mai spus Irina calancea pentru EA.md.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

RO Cât de dificil este să te găsești și să înțelegi ce vrei să faci cu adevărat. Cred că fiecare persoană are o misiune și o chemare specifică. Și starea noastră de spirit este determinată pur și simplu. Când simțim că ne apropiem puțin de ceea ce ne-am propus, simțim fericire și bucurie. Și invers – dacă te descurci și pierzi acest vector, apar depresie și apatie. Cât de exact să-mi găsesc și să înțeleg misiunea mea, nu pot să răspund complet. Dacă nu, ascultați-vă inima și dedicați mai mult timp ceea ce aduce cu adevărat fericire. Deci la timp am făcut-o. Și, poate, încă nu mi-am dat seama de 10% din misiunea mea. Dar cred că sunt pe drumul cel bun. Puneți orice mesaj, like ori smiles în comentariu dacă înțelegeți ce încercam să transmit. 🤗💋🙏 Mulțumesc companiei @idpro11.video & @irendologan pentru videou, este încântător, puțin spus, este superb!!!👏👏👏 RU Как же сложно найти себя и понять, чем ты действительно хочешь заниматься. Я верю, что у каждого человека есть определенная миссия и призвание. И наше настроение определяется просто. Когда мы чувствуем, что хоть на капельку становимся ближе к тому, для чего предназначены, мы чувствуем счастье и радость. И наоборот – если сбились с пути и потеряли этот вектор, появляется депрессия и апатия. Как именно найти и понять свою миссию, я до конца не могу ответить. Разве что, слушать своё сердце и уделять больше времени тому, что действительно приносит счастье. Так в своё время я и поступила. И, возможно, я пока и на 10% не осознала своего предназначения. Но, мне кажется, я на верном пути. Ставьте любой символ в комментарии, если поняли, что я пыталась донести. 💋🙏♥️ Благодарю за замечательный видео компании @idpro11.video & @irendologan ! Восторг мало сказано, это супер!👏👏👏🙏

O postare distribuită de 🄸🅁🄸🄽🄰 🄲🄰🄻🄰🄽🄲🄴🄰 (@irinacalancea) pe

Irina, dragă, își dorim mult succes și creații culinare cât mai sofisticate!