O altă țară recomandă ca cetățenii să părăsească Republica Moldova. De data aceasta este vorba despre Ambasada Iranului. Aceasta a cerut cetățenilor iranieni să părăsească „cât mai curând posibil” regiunea transnistreană. De asemenea, potrivit Diez.md, Iranul cere cetățenilor rezidenți în Moldova să părăsească țara dacă prezența lor aici nu este necesară.

„Din cauza războiului care se desfășoară în Ucraina și a posibilității extinderii acestuia în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, toți cetățenii iranieni care locuiesc în regiune sunt rugați să o părăsească cât mai curând posibil”, se arată în comunicatul de pe en.mehrnews.

În 28 aprilie, Ministerul bulgar de Externe a emis o avertizare de călătorie de gradul 5 (cea mai severă avertizare, care înseamnă îndemnul de a nu călători în/de a părăsi imediat o țară anume) pentru Republica Moldova.

În legătură cu acest fapt, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a venit cu o reacție, menționând că anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări că urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a țării noastre.

Sursa: Diez.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: