Ionela Hadârcă, cunoscută pentru scheciurile umoristice care au cucerit internauții și rolurile în mai multe spoturi sociale, a scris o carte. Aceasta este destinată copiilor și va elucida tema conviețuirii armonioase cu frații și surorile mai mici. Cartea este intitulată sugestiv „UF”.

Întrebată ce a vrut să transmită prin această publicație, Ionela Hadârcă ne-a declarat:

„Această carte a fost gândită, cu mult drag, pentru frații și surorile mai mari ca să-i înțeleagă pe cei mici. Și pentru cei mici, ca să știe cum îi privesc cei mari. Și pentru părinți, ca să aibă cu să-și ocupe odraslele în seri lungi de carantină. Dar în primul rând, ca să aducem voie bună în casele voastre și multe-multe teme de discuție!”, ne-a spus autoarea.

Autoarea a povestit într-o postare pe Facebook despre cum a venit ideea scrierii acestei cărți:

„Într-o seară i-am citit povestea lui Dan, am stins lumina și aud: -ce bine ar fi să-mi scrii și tu o carte…
– Bine! Am zis eu cu intonația ceea de „las’ că mama o să-ți cumpere”, pe care o bagi când vrei să scapi de copchil
– Pinky promise? Mă întreabă și îmi întinde degețelul mic.

Oooops… „Pinky promise” asta-i cum ne apucăm noi de dinte – odată zis, tre să faci mort-copt.

Omulețul s-a întors cu spatele și a adormit, iar eu stăteam cu ochii bunghiți în întuneric și mă gândeam că poate-a uita…

Dar ce folos, eu doar n-am uitat. 🙂 Așa că m-am folosit de carantină și am scris-o.

Este o carte pentru copiii de 5-10 ani, care au sau așteaptă frați și surori mai mici. Dar și pentru cei mici, ca să înțeleagă ce simt cei mari.

Mă bucur mult c-am făcut-o. În primul rând, m-am ținut de cuvânt. 🙂

Într-al doilea, am primit o plăcere enormă, am cunoscut oameni extraordinari – pe minunatul, fantasticul, incredibilul Leonid Gamart, care printr-un desen reușește să cuprindă un univers de emoții. L-am căutat pe toate continentele, dar l-am găsit acasă la noi, genial, modest și plin de umor fin; pe Olga Stanciu, care e numai dragoste și dedicație pentru munca pe care o face; pe Fulga Poiată, care e un om atât de bun, încât reușește în câteva cuvinte (corecte!) să-ți lumineze ziua. 🙂

Eu am scris cu drag, Leonid a desenat cu drag, editura Prut a lucrat la ea cu drag.

Așa că sperăm să aducem seri calde și vesele în casele voastre și muuuuuuulte teme de discuție. 😉 Unde o găsiți vă spun curând”, a scris Ionela Hadârcă.

Întrebată de noi când va lansa o carte și pentru maturi, Ionela Hadârcă a precizat că lucrează deja la aceasta, doar că nu poate dezvălui nici tema și nici când va fi lansată.