Ion Sturza, ex-prim-ministrul Republicii Moldova și om de afaceri, a oferit recent un „Interviu fără protocol” cu Dorin Galben. În cadrul acestuia, invitatul a vorbit despre începuturile carierei sale, familie, relația specială pe care o are cu soția și copiii. De asemenea, acesta și-a expus părerea despre motivul pentru care bărbații își înșală partenerele, dar și care este secretul unei familii trainice.

„Eu întotdeauna am fost un lider, dar undeva, o să existe cineva mai bun ca tine”

Nu simte necesitatea să cheltuie mulți bani, îi economisește și îi învață pe copiii lui să facă la fel. „Banii mari vin greu, dar se duc foarte ușor”. Banii nu sunt o povară ci din contra te fac fericit. Iar ceea ce îl mai face cu adevărat fericit este că, în fiecare zi conștientizează că oamenii lui dragi sunt bine.

„Ca să te iubească mulți trebuie să fii sărac, prost și urât”.

„Soția mea iubește cu văzutul nu cu auzitul”

Ion Sturza și soția sa Stela sunt împreună de 33 de ani și nu au avut niciodată momentul în care să spună „Gata”, deoarece este convins că fiecare are nevoie de intimitatea sa, iar viața în cuplu este o muncă. Secretul constă în încredere și libertate: „Niciodată să nu lucrați cu soția împreună și să nu petreceți mult timp împreună. (…) Viața de cuplu este un efort, o muncă”. Își spun rar „te iubesc”, dar este important că ambii știu asta.

Despre infidelitate

Ion Sturza: „Eu toți hormonii mi i-am consumat pe munți, am găsit plăcerea în altceva. Pentru ca să fii fericit nu trebuie să fie totul trupesc. Sfatul meu pentru bărbații care sunt plini de hormoni la orice vârstă: luați rucsacul și duceți-vă pe munte, este fantastic, o să vă înecați în munți toți hormonii”.

„Cea mai mare realizare a mea este că i-am făcut români pe copiii mei”

Sursa: Facebook / Ion Sturza

„Pot să spun cu satisfacție că, în sfârșit am devenit o autoritate pentru copiii mei. Ei mult timp m-au contestat”. Consideră că cel mai bun instrument pentru educația unui copil este prin propriul exemplu. Iar cea mai mare provocare pentru el a fost să-și facă copii români.

Pentru Ion Sturza succesul înseamnă să fii împăcat cu sine, să înțelegi că nu ai trăit în zadar. Indiferent că ai construit o casă sau zece, că ai un copil sau zece, important este că ai făcut ceva.

„Ceea ce contează cu adevărat în viață sunt lucrurile banale, sănătatea fizică și psihică nu a ta, cât a celor dragi”

Urmărește întreg interviul în videoul de mai jos:

Sursa: Youtube / GALBEN

Distribuie articolul: