Primarul capitalei, Ion Ceban a venit cu o nouă declarație despre situația în care se află țara vecină. 

„Vorbind despre atrocitățile de la Bucha, este condamnabilă orice moarte a unui civil, nu putem căuta scuze nici moral, nici juridic. Dar este important ca adevărul să fie consfințit prin investigații”, a declarat Ion Ceban, la Puterea a 4-a de la N4. Întrebat dacă își va pune un Z pe mașină, edilul a spus că „nu”, iar de 9 mai nu va fi în țară.

„Eu am avut profesori foarte buni la instituțiile internaționale din UE și vă pot spune calificativele, începând de la crime de război, crime împotriva umanității, genocid, toate au clasificările specifice. Sunt multe lucruri pronunțate în spațiul informațional.

Evident că este condamnabilă orice moarte a unui civil, nu poate fi găsită o scuză, nici moral, nici juridic. Dar este important ca adevărul să fie consfințit prin investigații și la fel ca în cazurile Serebrinița, Aleppo sau Rwanda, tribunalul care a fost în Iugoslavia, să fie o anchetă internațională. Jurnaliștii dau un tip de informații, martorii dau alt tip de informații, anchetatorii trebuie să le preia, să se documenteze la fața locului și atunci este Curtea Internațională care dă verdictul.

Cu emoții putem fi fiecare, nu poți sta deoparte când vezi astfel de lucruri. Am văzut oameni care au murit și acele panglici la mâini, dar este important ca o anchetă internațională să se pronunțe”, a mai declarat Ion Ceban. 

Sursa: unimedia.info

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: