Data viitoare când vei sparge câteva ouă pentru micul dejun ai putea să pătrezi cojile pentru că acestea pot fi folosite în diverse activități pe care le faci în gospodăria ta.
id=”share-box-top” class=”share-box-top”>

În plus, vei economisi și bani pentru că acestea se pot transforma într-o soluție eficientă de curățare a chiuvetei sau într-o mască hidratantă pentru față. Află câteva moduri în care poți folosi cojile de ouă.

Fertilizarea grădinii

Începe prin a clăti bine cojile de ou, apoi lasă-le la uscat într-un recipient, timp de 24 de ore. Zdrobește-le într-un amestec fin, cu o lingură de lemn, apoi îl poți adăuga direct pe solul din grădina ta.
Cojile de ou sunt o sursă excelentă de carbonat de calciu, care ajută la reducerea acidității.

Curățarea feței

Amestecă o lingură de oțet de mere cu câteva coji de ou. Lasă amestecul să se înmoaie timp de câteva ore, apoi aplică pe zonele cu acnee de pe față și corp, folosind un disc din bumbac. Te va ajuta să îți cureți tenul și să scapi de iritații și mâncărimi.

Soluție netoxică de curățare

Dacă preferi să eviți produsele de curățare din comerț, care pot fi dăunătoare pentru pielea ta din cauza compușilor chimici, află că poți realiza o soluție netoxică de curățare chiar la tine acasă. Ai nevoie de coji de la zece ouă, pe care ulterior trebuie să le lași la uscat. Pentru a grăbi procesul le poți pune la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade. Apoi, folosește un mortar pentru a transforma totul într-o pulbere fină, pe care mai apoi să o amesteci cu trei căni de bicarbonat de sodiu și o lingură de oțet. Poți utiliza această soluție pentru curățarea oalelor și a tigăilor, a chiuvetei și a cabinei de duș sau a toaletei.

Elimină petele din termosDacă ai un termos pe care îl folosești mai ales pentru cafea, probabil ți s-a întâmplat să nu reușești să cureți acele pete maronii care rămân după ce bei conținutul. Amestecă apă caldă cu coji de ouă zdrobite, închide termosul și agită bine timp de câteva minute. Amestecul ar trebui să ajute la eliminarea petelor încăpățânate din interior.

Hrană pentru păsări

Dacă ai vrăbii sau porumbei în jurul casei cojile de ouă se pot transforma în hrană pentru aceste minunate vietăți. Coace cojile de ou timp de 30 de minute, la 200 de grade. Apoi, zdrobește-le și pune-le într-un recipient la îndemâna păsărilor. Amestecul este o sursă excelentă de calciu pentru acestea, în special în timpul primăverii, când de obicei este sezonul de reproducere.

Îți face tenul luminos

Ouăle pot fi secretul unui ten luminos și frumos. Macină câteva coji de ou, până când se transformă într-o pulbere fină. Apoi, amestecă totul cu două albușuri. Întinde crema obținută pe piele și lasă să se usuce. La final, clătește-ți fața cu apă călduță.

Ajută la curățarea chiuvetei

Dacă îți dorești ca filtrul de inox de la chiuvetă să fie impecabil poți folosi cojile de ouă pentru a îndepărta orice pată. La fel ca în exemplele anterioare, lasă cojile de ou la uscat, apoi transformă totul într-o pulbere abrazivă pe care să o folosești la curățarea chiuvetei.

Soluție împotriva dăunătorilor

Cojile de ouă fac minuni pentru plantele tale din grădină, dar pot respinge și dăunătorii. Tot ce trebuie să faci este să aduni coji de ouă, pe care apoi să le zdrobești și să presari amestecul direct pe sol. Îndepărtează melcii, gândacii, dar și alte insecte.

sursa

Distribuie articolul: