Niciodată nu ştii totul despre sex. De aceea orice subiect despre sex stârneşte interesul. Cu siguranţă, mulţi dintre voi au în minte o mulţime de întrebări despre sex pe care le împărtăşesc sau nu cuiva, la care află sau nu răspuns.

Iată mai jos 4 întrebări fierbiţi despre sex, pe care, poate, şi voi vi le-aţi pus, lămurite de sexologi faimoşi, citaţi de oprah.com.

Poţi deveni pasional cu o persoană cu care n-ai avut o „chimie” specială de la începutul relaţiei?

Dacă vă placeţi reciproc, vă distraţi împreună şi aveţi, practic, o relaţie bună, chiar dacă nu include şi sexul. Pasiunea poate creşte între doi oameni dacă îşi permit să arate celuilalt dorinţa sexuală. Acest gen de relaţii este de obicei mai trainic decât iubirile pătimaşe de la început. În plus, când două persoane nu se plac deloc, sexul este primul element care pică. – Sue Johanson, gazda show-ului “Să vorbim despre sex cu Sue Johanson” şi autoarea cărţii “Sex, sex cât mai mult sex”

Poţi avea o viaţă sexuală minunată cu acelaşi partener, pe termen lung?

Răspunsul este categorit DA, atât timp cât nu presupui că sexul este ca în filme. Sexul din filme este romantic şi pasional: te înfierbânţi imediat, totul merge ca pe roate şi faci sex de câte ori de vezi cu partenerul. În viaţa de zi cu zi, lucrurile nu sunt chiar aşa. Sexul înseamnă securitate şi intimitate, pot fi perioade în care să nu faci sex pe cât de des ţi-ai dori, din diverse motive.

Cuplurile care sunt împreună de mult timp au deja un ritual, cine iniţiază partida, cât durează preludiul, se cunosc bine, ştiu dacă le place sexul de durată sau partidele rapide. Ideea că sexul spontan e mai bun, e doar un mit. Multe cupluri longevive îşi planifică partidele de sex. Şi le aşteaptă cu nerăbdare, aşa cum aşteaptă o piesă de teatru sau concertul trupei preferate.

Mai mult decât atât ştiu că respectivul “spectacol” poate fi excelent după cum poate fi jalnic. Trebuie doar să fii realist şi să nu intri în panică atunci când o dai în bară. Cuplurile trainice sunt cele care au o viaţă sexuală sănătoasă, în care fiecare partener îi oferă celuilalt mai multă plăcere decât sieşi.

Un lucru este cert, cu cât eviţi să faci sex cu partenerul, cu atât devii mai egoist şi cu atât mai greu va fi să ai un cuplu trainic. – dr. Barry W. McCarthy, profesor de psihologie la Universitatea Americană din Washington D.C., autor al mai multor cărţi de specialitate.

Când este momentul propice să discuţi probleme delicate despre sex cu un partener nou?

Dacă este ceva de genul „Am herpes” (sau orice altă boală cu transmitere sexuală), este obligatoriu să-i spuneţi înainte de a avea relaţii intime şi într-un moment “nonsexual”. Dacă este ceva legat de poziţii mai „deocheate”, aşteptaţi până când faceţi sex de câteva ori. Şi nu începeţi cu “Vreau asta pentru că îmi place la nebunie!”, ci “Am o fantezie legată de această poziţie şi mă gândesc că ar fi plăcut să o încercăm amândoi. Ce zici?” – Sue Johanson

Este adevărat că bărbaţii compară partenerele cu femeile din filmele pentru adulți?

Cei mai mulţi dintre bărbaţi nu-şi doresc ca iubitele lor să semene măcar cu femeile din filmele porno. Ei nu vor decât să aibă o parteneră care să se potrivească cu ei din punct de vedere sexual. Din păcate însă, femeile îşi fac mult mai multe complexe decât îşi fac bărbaţii.

Nu trebuie decât să ai un corp curat, plăcut la atingere şi cu un parfum delicat. Poţi ţine lumina stinsă dacă te simţi mai bine. Te poţi îmbrăca cu ceva sexy şi confortabil şi uită de bustierele din filmele deocheate. „Nu toţi bărbaţii se dau în vânt după lenjeriile îndrăzneţe” – Candida Royalle, fostă actriţă în filmele pentru adulţi, autoarea cărţii „Cum să-i spui unui bărbat dezbrăcat ce să facă”.

sfatulparintilor.ro

Distribuie articolul: