„Coppa Trump” este înghețata creată special cu ocazia vizitei președintelui SUA în orașul italian Taormina care găzduiește G7.

Desertul este creat în culorile drapelului american având un trio de arome de înghețată — căpșuni sălbatice (roșu), migdale (alb) și coacăze — ingredientele fiind combinate cu nucă pisată și servite pe un blat de prăjitură înmuiat în vin Marsala. Preparatul culinar este decorat cu steagul american și un „smoc” de vată de zahăr galbenă amintind de culoarea emblematică a părului lui Donald Trump, dar și de flacăra Statuii Libertății, după cum a declarat pentru sursa citată Giuseppe Perdichizzi, proprietarul magazinului Fanaberia Ice Cream.

„Din punct de vedere estetic, este foarte americană, însă în ceea ce privește gustul, este foarte siciliană, aromele fiind foarte echilibrate”, a spus despre înghețata sa Perdichizzi, avocat de drept penal implicat în procese ale Mafiei, care se ocupă în paralel și de conducerea magazinului de înghețată.

Perdichizzi consideră că tributul adus de magazinul de înghețată reprezintă „un gest natural de ospitalitate siciliană”. Prăvălia sa oferă de asemenea o specialitate pe bază de ghimbir, „G7 cocktail” și o înghețată de dimensiuni mai mici, la cornet, dedicată președintelui Consiliului European, Donald Tusk. Perdichizzi a declarat că a fost un susținător al lui Trump în campania electorală a acestuia și că a deschis o sticlă de șampanie pentru a sărbători victoria sa la alegerile prezidențiale.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie articolul: