Se spune despre “prima dată” că este foarte importantă în orice ai face. Unii zic că îți va determina tot drumul legat de acea activitate pentru totdeauna. Primul job nu face excepție de la aceste zicale, este o renaștere. El implica schimbarea imaginii de sine și o schimbare a mediului. De data aceasta am decis să îți povestit despre primul job al interpretei Gloria Gorceag, în cadrul campaniei lansate de Ea.md, #firstjob.
Interpreta Gloria Gorceag a simțit gustul responsabilității și al muncii asidue, înca în perioada când era studentă, la vârsta de 19 ani. Independentă, educată și foarte ambițioasă ea și-a găsit un job, pentru ca să nu le mai ceară bani părinților.

„Eram primul an de facultate. Îmi era rușine să cer bani de la părinți. Repetam cu un band într-un garaj.Făceam piesele noastre, dar bani pentru înregistrări nu erau. Asa că am întrebat pe toți de vreun post de lucru. Și mi s-a zis că un restaurant micuț din centru capitalei are nevoie de chelneriță. Am rezistat 3 luni. Nu a fost simplu. Mi-am dat seama că nu e al meu. Și eu și șefa. Dar mă străduiam. Îmi ieșea comunicarea cu oamenii. Trăiam din bacșis, nu din salariu.”

Deși a fost un câștig modest, însă bine meritat, Gloria a decis din primul său salariu să își cumpere un telefon mobil. „Salariul era 1500 de lei. Mi-am luat un telefon Nokia care avea spațiu suficient pentru muzică. Evident ca am împrumutat încă 1500, ca sa-l cumpăr. Iar următorul salariu s-a dus pentru a da datoria.”
 Treptat, lucrurile au devenit pe cât de interesante, pe atât de solicitante, întrucât Gloria își găsise al doilea job
”Apoi în acea perioadă am trecut un casting pentru o televiziune.Dimineața eram în direct la tv, iar seara chelneriță. Și când aveam liber, eram cu băieții în repetiții în garaj. Paradoxul e că din chelnerie făceam mai mulți bani, dar nici asta nu m-a convins. Așa că 3 luni și adios”, a povestit Gloria Gorceag.
A fost o experiență unică de la care a învățat câteva lucruri prețioase și importante.
„Am învățat că banii nu se fac ușor, că trebuie sa înveți să economisești. Am cunoscut oameni care muncesc în domeniul deservirii, oameni simpli, care nu visează la covor rosu, albume muzicale, care vor o viață normală și un salariu decent. Am cunoscut și oameni care au cu doi lei mai mult ca alții și se cred regi. Asta m-a învățat că indiferent de statut, banii din portofel, trebuie sa rămâi om cu picioarele pe pământ. A fost o lecție bunicica la vârsta aia pentru mine”.

Distribuie articolul: