Ieri, 15 noiembrie, s-au împlinit 62 de ani de la nașterea interpretei Doina Aldea-Teodorovici. Fiul regretatei artiste a publicat câteva fotografii de colecție, alb-negru, cu superba sa mamă. Cristofor Aldea-Teodorovici a depănat amintiri și povestit un caz haios care a avut loc în una dintre zilele de naștere a artistei, dar și despre obiceiurile pe care încearcă să le păstreze în această zi de toamnă.

Mama mea, Doina Aldea-Teodorovici, astăzi ar fi împlinit 62 de ani.

De ziua ei mereu aveam o tradiție să deschidem o șampanie rubinie (cum îi spuneam pe vremuri la spumant) și tăia un pepene verde sau harbuz (cum i se mai spune prin Moldova) ținut la păstrare în paie de bunicii Eugenia și Gheorghe, special la aniversarea Doinei..

Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru mama pe care mi-a dăruit-o!!

Revenind de la cimitirul Armenesc, am deschis, așa cum îi placea ei, un pic de spumant rubiniu pe care o bem pentru nemurirea sufletului său..”, a dezvăluit Cristofor Aldea Teodorovici.

Artistul și-a amintit de o zi de naștere deosebită, dar fericită, sărbătorită acum câteva zeci de ani.

„Îmi amintesc una dintre acele zile fericite!

În drum spre bunici, unde de obicei sărbătoream cu mulți prieteni această zi minunată, am căutat și găsit cu greu prin tot felul de magazine și cafenele mult doritul spumant.

Odată ajunși, urcat scările în grabă, așa cum erau de obicei părinții, mereu în grabă, de parcă simțeau că timpul îl au limitat..

Bunicii tocmai incheiaseră reparația acasă și în apartament mai adia un iz de pereți proaspăt vopsiți. Fericiți ne-am îmbrățișat, iar într-un târziu, ne-am așezat cu toții la masă.

În sfârșit veni și rândul spumantului rubiniu cu „dorințe” și „aspirații ascunse”, pe langă sărbătorirea propriu zisă.

Tatăl Ion, bucuros și emoționat, se apucă să deschidă spumantul cu tentativa de a pocni dopul de tavan, așa cum zice tradiția!

Întâmplarea facea ca acel spumant să pocnească mai vertiginos, iar valul rubiniu a țâșnit ca din gura de balaur, stropind tavanul, și cine mai era în cale.

Speriat și fără să-și dea seama de repercusiuni, Ion pune degetul la gura sticlei și începe a se învârti în neștire, exact ca piloții câștigători de la cursele Formula 1.

Tot tavanul și pereții proaspăt renovați, plus oaspeții au fost scăldați în dulcele vin vișiniu .. Am râs și plâns cu toții, dar bineînțeles am continuat sărbătoarea cu veselie!”, a povestit Cristofor Aldea-Teodorovici.

Doina și Ion Aldea-Teodorovici s-au stins din viață în urma unui accident tragic care a avut loc în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992. Artista era însărcinată și aștepta o fetiță.

Fiul cuplului a publicat câteva fotografii realizate de Sergiu Plămădeală în care apar ambii părinți, pe care vă lăsăm să le admirați fie în liniște, fie ascultând piesa preferată din repertoriul artiștilor.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici – două inimi gemene


Sursa: Facebook/CristoforAldeaTeodorovici