Incendiul izbucnit astăzi, la un depozit de pe strada Uzinelor, din Capitală, a luat viața unui pompier de 28 de ani. La scurt timp de confirmarea veștii, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a făcut publice mai multe informații despre tânărul decedat, care a lăsat acasă o soție și două fetițe. Internauții au lansat o campanie de colectare de fonduri pentru a-i ajuta familia să scape de datorii.

14956394_1446142932081159_8419444157855859080_nPompierul de 28 de ani, căzut astăzi la datorie, se numește Ivan Nogailîc. Potrivit serviciului de presă, activa în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din anul 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al s/salvare. Ivan a lăsat acasă două fetițe de 3 ani.

În semn de solidaritate cu durerea familiei, care a rămas și cu datorii mari (un credit de 280 de mii de leipentru locuință), internauții s-au mobilizat, lansând pe platforma guvern24.md o campanie destinată ajutorării familiei Nogailîc. Suma țintă este de 10 000 de euro.

Ajutor familiei tânărului pompier – Ion Nogailîc

Colegii de la Serviciului PC SE exprimă condoleanțe familiei și apropiaților, moartea acestuia fiind o pierdere de neînlocuit. Pentru viața pompierului blocat, colegii salvatori au luptat mai mult de o oră, însă fără rezultat.

Condoleanțe transmite și Viorica Nagacevschi, una dintre co-fondatoarele Asociației Klumea:

„Azi tristețea a pus stăpânire pe o țară întreagă. Cu profund regret, Asociația Klumea aduce condoleanțe familiei celui care a fost alături de noi la toate evenimentele noastre, un pompier erou. Doare lacrima, doare sufletul, doare și toamna care vine cu atâtea ploi prea grele deodată. Un mare mulțumesc Ivan Nogailîc, pentru că ați fost mereu la datorie! Fie ca Dumnezeu să va păzească și să vă vegheze familia de acolo, de sus!”

Potrivit Agora.md, peste 80 de pompieri luptă în prezent cu flăcările de la depozitul de jucării din strada Uzinelor. Incendiul nu poate fi oprit de la ora 10:00.

Foto: Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI

Distribuie articolul: