Mâine, la ora 21:00, veți avea parte de un apus de soare cu muzică clasică, interpretată de pianistul Marcel Lazăr, cofondatorul proiectului Moldo Crescendo prin care tinerii muzicieni din Moldova care își fac studiile în afara țării promovează muzica de calitate.

Marcel Lazăr a fost invitat de Centrul Republican Gutta-Club și Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic să îi ajute pe oaspeți să se conecteze cu natura prin muzică. Mâine, 4 iunie, se marchează Ziua Mondială a Mediului. Tema anului 2017 este „Conectarea oamenilor la natură”, iar sloganul evenimentului organizat la Chișinău va fi: „Informează-te, iubește, trăiește!” Sărbătoarea însă va începe la ora 16.00, la pavilionul de șah și joc de dame. Acolo veți găsi un teren de joacă pentru copii și adulți, un târg cu produse naturale (inclusiv alimentare), o expoziție și o să ascultați muzică frumoasă pe vinil, selectată de DJ Gonzo. Va fi amenajat un loc pentru fotografii tematice. După deschiderea oficială, o să urmeze ateliere la care se vor aborda subiecte de mediu. La ora 21.00, Marcel Lazăr va completa atmosfera de feerie cu muzică clasică.

„Am acceptat pentru că și mie îmi pasă de starea mediului înconjurător. Ne-am întâlnit cu organizatorii și pentru că admiră muzica clasică, le place pianul, am zis să colaborăm. Va participa și Radu Croitoru, membru Moldo Crescendo, care cântă la violoncel. Vom interpreta lucrările semnate de Bach, Schubert, Schopen, Satie”, a povestit Marcel Lazăr pentru Ea.md.

La ora 22.00 cei mai petrecăreți dintre voi vor putea urmări filme cu mesaje legate de protecția mediului. Organizatorii Zilei Mondiale a Mediului În Chișinău sunt: UNDP Moldova, Biodiversitate Moldova, Adaptarea la schimbările climatice, GEF SGP Moldova, Energie din biomasă, ESCO Moldova, împreună cu Centrul Republican „Gutta-Club” și Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic.