Una dintre cele mai populare destinații turistice pentru vară este Insula Thassos din Grecia. Este recunoscută pentru peisajele superbe, pentru experiențele autentice grecești, pentru distracție, relaxare și mai ales pentru plajele de o frumusețe incredibilă. În continuare, îți vom prezenta cele mai frumoase cinci plaje din Thassos, pe care merită să le vizitezi.

Marble beach

1D5F1CE1-5791-47F1-BB87-A69304968441.jpeg

Este situată în partea de nord-est a insulei și este de departe cea mai frumoasa plajă, datorită nisipului și marmurei. Numele plajei provine de la bucățile mici de marmură de aici. Împreună cu apa în culoarea smaraldului, această plajă este ușor de confundat cu o destinație tropicală. Local, mai este cunoscută și sub denumirea de Plaja Marmara.

Golden Beach

56BB0953-9852-42F6-B70C-7877CDD9642D.jpeg

Se află în estul insulei și este una dintre cele mai populare în rândul turiștilor. Plaja are un nisip extrem de fin, auriu și ape limpezi. Plaja este amenajată atât cu locuri pentru șezlonguri și camping, dar și cu taverne și puncte pentru închirierea echipamentelor pentru sporturile de plajă și nautice. Intrarea in mare este lina. Astfel ca această plaja este potrivită chiar și  pentru copii. În spatele plajei se ridică Muntele Ypsarion, ceea ce conferă locului un farmec aparte, autentic grecesc.

Paradise beach

225DB4C9-F73B-439E-B369-DC79C0A31B3D.jpeg

Așa cum îi spune și numele, este o plajă ce pare desprinsă din Paradis. Este situată în estul insulei Thassos. Acesta fiind  o oază exotică, la care te vei întoarce  cu drag, ori de câte ori vei avea ocazia. Este o plajă înconjurată de păduri, cu nisip fin și apă de culoare turcoaz și pe alocuri verzui. Cei care își doresc să înoate cât mai mult în timpul zilei, găsesc  această plajă perfectă. De asemenea, este ideală și pentru windsurfing.

Plaja Potos

CC920453-39D9-4E2E-B475-155F5F94CCE0.jpeg

Deși este una dintre cele mai aglomerate plaje, nu și-a pierdut frumusețea  specifică. Este o plajă generoasă, cu nisip fin, iar pe alocuri este înconjurată de păduri de pini, verdeață și stânci. Este o plaja amenajată, cu locuri pentru umbrele și șezlonguri și de asemenea este una dintre cele mai iubite plaje pentru iubitorii de sporturi nautice. Îndrăgostiții  vor găsi această plajă ideală pentru plimbări lungi la apus. De menționat că apa este limpede și adânca, așa că trebuie grijă dacă vrei să mergi alături de copii.

Plaja Giola

68B439E9-1F0A-4790-964D-E59C4B6D612B.jpeg

Ultima plajă din această serie este Giola, considerată o plajă ,,bijuterie”. De ce este atât de frumoasă? Deoarece este o adevărată piscină naturală, formată într-o grotă a cărui tavan s-a prăbușit. De menționat că se ajunge destul de greu la această plaja, însă merită tot efortul.

Distribuie articolul: