Persoanele folosesc rețelele de socializare pentru a distribui conținut, pentru a descoperi lucruri noi și pentru a intra în legătură cu propria comunitate. Acum, tinerii nici nu pot să-și imagineze viața fără rețelele de socializare, în special fără Instagram și Facebook. 

Tu ți-ai imaginat vreodată că aceste platforme populare pot dispărea pentru totdeauna? Pentru că și asta e posibil. 

Se pare că platformele Facebook şi Instagram ar putea fi oprite pentru utilizatorii europeni.

Această precizare vine în condiţiile în care, în prezent, legile europene pentru protecţia datelor nu permit Meta să păstreze datele europenilor pe servere din SUA. 

Conform mediafax.ro, meta susţine că abilitatea companiei să proceseze datele din diferite ţări este crucială pentru business, atât la nivel operaţional, cât şi pentru vânzarea de reclame, un segment semnificativ din venitul gigantului american. Legile europene pentru protecţia datelor reglementează păstrarea datelor din UE sub jurisdicţia UE.

Dacă nu vom putea transfera datele între ţările şi regiunile în care operăm, sau dacă suntem restricţionaţi în a transmite date între produsele şi serviciile noastre, ar putea fi afectate atât abilitatea noastră să furnizăm acele servicii, cât şi modul în care am putea furniza acele servicii şi abilitatea noastră să targetăm reclamele”, a scris Meta. 

„Cel mai probabil, nu vom putea oferi în Europa cele mai importante produse ale noastre, precum Facebook sau Instagram”.

Distribuie articolul: