Inside Man este un miniserial Netflix. Ești intrigat chiar din start de imaginea lui David Tennant (Harry Watling) supărat și chinuit, dar și de profunzimea privirii dominatoare a lui Stanley Tucci (Jefferson Grieff), condamnatul cu un aer de superioritate.

 

Inside Man este o creație complet originală. De-a lungul a patru episoade de câte o oră, scenaristul deapănă povestea încâlcită a unui nou anti-erou genial și nebun: Jefferson Grieff, care își așteaptă execuția pe Coridorul Morții pentru uciderea brutală a soției sale. Tot el este cunoscut drept Detectivul Condamnat la Moarte.

Acesta dezleagă cele mai încurcate cazuri de crimă, cu ușurință și cu genialitate malefică. Îi va ajuta, cu răceală, calm și în mod clar savurând puterea pe care este capabil să o exercite pe cei mai diferiți clienți ce-și prezintă faptele unor cazuri absolut confuze (un senator tulburat, o familie îndurerată, sau o jurnalistă suspicioasă), chiar în timp este încătușat, așteptând vești despre data execuției sale.

 

Jefferson Grieff, al cărui trecut ca profesor de criminologie și al cărui prezent ca ucigaș condamnat se împletesc strâns, este acum un expert de neegalat în înțelegerea părții întunecate a naturii umane, aceea capabilă de o crimă cu sânge rece.

 

 Pe de altă parte, îl întâlnim Harry Watling, un vicar sexy, care duce o viață liniștită, peste Atlantic, în Anglia. În timp ce Grieff își interoghează un potențial client, Harry are o zi obișnuită, discutând cu un membru al congregației sale, întâlnindu-se cu soția sa (Lyndsey Marshal) și glumind cu profesoara de matematică (Dolly Wells) despre fiul său adolescent (Louis Oliver).

 

La început, pare uluitor cum povestea acestei familii engleze s-ar putea ciocni cu Detectivul Condamnat la Moarte american. Dar publicul nu va aștepta prea mult pentru a întrezări panta alunecoasă a crimei:

 

Toți sunt criminali. E nevoie doar de un motiv bun și o zi proastă, spune Grieff la un moment dat, iar Watling o demonstrează cu vârf și îndesat.

 

Un miniserial despre iubire, sacrificiu, crimă și pedeapsă, care te va uimi prin personificări îndrăznețe și, pe alocuri, deranjante. Aici arhetipurile preotului, profesorului sau mamei – toate sunt nuanțate și diversificate, cu eleganță: un pic prea deștepți, un pic prea păcătoși și un pic prea defecți pentru a fi reali…

Distribuie articolul: