Înotătorul Constantin Malachi a stabilit un nou record al Moldovei la 100 metri bras. Rezultatul 1:00.37 a fost înregistrat la Campionatul Mondial de la Abu Dhabi (25 metri), anunță olympic.md.

Sportivul de 24 de ani s-a clasat pe locul 33 în calificări și nu a reușit calificarea în semifinale. La 400 metri stil liber Pavel Alovațchi s-a clasat pe locul 50 în calificări cu rezultatul 3:55.55, iar 200 metri liber feminin, Alexia Savinova a ocupat locul 43 în calificări cu rezultatul 2:08.95.

Procedeul bras implică o respirație la un ciclu de brațe și o împingere cu picioarele. Când brațele încep vâslirea, picioarele încă sunt întinse și apropiate. Corpul fiind într-o poziție orizontală de plutire. În momentul de tracțiune al brațelor, picioarele încep să se flexeze și să se apropie cu călcâiele spre șezută, capul iese deasupra apei pentru a permite inspirația iar bazinul coboară sub nivelul apei. Brațele în momentul în care se răsucesc și se pun în linie dreapta înspre înainte are loc și propulsia picioarelor. Expirația se face atunci când brațele sunt întinse în față, iar picioarele împing. Important la procedeul bras este că la un ciclu de brațe și picioare să existe un moment de alunecare. Această fază de alunecare se numește și “momentul zero”, în care brațele și picioarele rămân întinse pentru a lasă corpul să alunece înspre înainte după ce tracțiunea și propulsia s-au efectuat.

Distribuie articolul: