Proprietățile benefice a uleiului de Ylang-ylang au început să fie tot mai apreciate de femeile din lumea întreagă. Utilizat, înm special, în aromaterapie pentru efectul de calmare pe care îl are asupra corpului, dar și la nivel mental, Ylang-ylang combate eficient depresia, tensiunea arterială și anxietatea, meționează andreearaicu.ro. Dar face minuni și în îngrijirea pielii, scrie Hello Giggles.

Ingredientul care nu expiră

Uleiul de Ylang-ylang este un derivat obținut din florile arborelului Cananga odorata, originar din zona de sud a Pacificului, îndeosebi din Malaesia, Indonezia și Filipine. „Este recunoscut pentru mirosul său și poate conține până la 161 de compuși diferiți. Dar câțiva din acești compuși sunt cunoscuți pentru potențialele iritații asupra pielii, cum ar fi linalolul”, arată Ashton Frulla, asistent medical în dermatologie la EntièreDermatology. Acest lucru face din Ylang-ylang un ingredient controversat, dar foarte căutat: pentru unele tipuri de piele poate fi iritant, dar pentru altele este benefic. Potrivit Michele Green, dermatolog din New York, uleiul de Ylang-ylang e un ingredient natural, antiinflamator, care poate să reducă ridurile și să îmbunătățească elasticitatea pielii.

Cercetările recente au arătat că uleiul poate trata acneea, reduce sebumul secretat de piele, calmează dermatita și eczemele și vindecă mușcăturile insectelor. În plus, spre deosebire de alte uleiuri esențiale, cel de Ylang-ylang nu expiră, ba chiar devine mai bun cu trecerea timpului, sporindu-și calitățile.

Ce combinații poți face cu Ylang-ylang

Cea mai mare problema pe care o ridică, de obicei, uleiurile esențiale o reprezintă modul în care sunt amestecate cu alte ingrediente. Dr. Green spune că uleiul de Ylang-ylang poate fi combinat cu alte uleiuri, precum cele de bergamotă, geranium, lavandă, lămâie și vetiver. „Nu există contraiindicații cunoscute”, arată ea. Experta adaugă că este indicat să testezi la început efectul unor combinații înainte de a le utiliza constant. Au existat cazuri de reacții alergice atunci când uleiul a fost folosit excesiv, așa că, asemenea oricărui ingredient nou pe care îl folosești, este bine să faci un mic test, aplicandu-l pe o zona restrânsă, pentru a vedea cum reacționează pielea ta. Dacă rezultatele sunt bune, poți cumpără un produs pe baza de infuzie de Ylang-ylang.

Sursa: andreearaicu.ro.