O mulțime de femei preocupate de aspectul lor fizic au renunțat la produsele de îngrijire din comerț, preferând să își prepare în casă măști de față, tratamente și scruburi pentru corp. Deși la prima vedere sunt sănătoase, anumite ingrediente naturale care par inofensive pot provoca probleme dermatologice grave.

O simplă căutare pe internet îți va oferi o multitudine de măști naturale pe care ți le poți prepara în confortul propriei locuințe. Totuși, trebuie să studiezi cu mare atenție lista ingredientelor, asta pentru a nu te alege ulterior cu arsuri, acnee, mâncărimi sau iritații.

1. Bicarbonatul
Bicarbonatul este ingredientul care nu lipsește din măștile preparate în casă, chiar dacă nu este prietenos cu tenul. Acesta are un pH ridicat și care poate usca pielea excesiv, ducând la deshidratarea acesteia. Astfel, dacă îl folosești excesiv, pielea ta poate avea de suferit.

2. Pasta de dinți
Un alt ingredient aflat la îndemâna tuturor este pasta de dinți. Dacă apelezi la ea pentru a trata mai rapid coșurile, acest truc îți poate face mai mult rău decât bine. Pasta de dinți conține mentă, peroxid, arome și alcool, iar toate acestea pot cauza arsuri la nivelul pielii.

3. Zahăr și sare
Scruburile pe bază de zahăr sau sare exfoliază pielea foarte bine, dar trebuie să le aplici doar pe corp și să eviți zona feței, potrivit brightside.me. Pentru că tenul este foarte sensibil, un astfel de tratament natural îți poate deteriora pielea și poate cauza iriații puternice.

4. Lămâia
Lămâia este un alt ingredient vedetă folosit în tratamentele de înfrumusețare. Sucul de lămâie poate irita pielea, iar dacă aceasta intră imediat în contact cu razele soarelui pot să apară arsurile.

5. Scorțișoara
Dacă preferi măștile de față cu scorțișoară, trebuie să știi că acest ingredient usucă pielea excesiv și poate provoca arsuri, erupții cutanate sau chiar leziuni ce cu greu pot fi tratate.

Sursa: avantaje.ro

Distribuie articolul: