Peste 100 de flamingo au fost văzute pe lacurile Tuzla și Sărăturile Murighiol din România. Păsările au fost observate în timpul acțiunilor de monitorizare a zonei strict protejate de către inspectorii ecologici din Rezervația Deltei Dunării.

flamingo-ro

„Condițiile prielnice, diversitatea habitatelor și ecosistemelor, abundența și varietatea hranei din rezervație atrag specii noi sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării”, scrie Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării pe pagina sa de Facebook. „Penajul acestor magnifice păsări își schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migrație și în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți”, notează sursa.

În natură există șase specii distincte de flamingo, dar este nevoie de un ochi foarte bun pentru a le distinge, până când nu se știe ce specii sunt cele din bosforul Dunării.

Sursa: Facebook/ Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării 

Distribuie articolul: