Vineri, 3 decembrie 2021, Cabinetul de Miniștri a decis alocarea a 2.500.000 de lei din fondul de intervenție al Guvernului către Ministerul Sănătății pentru achitarea indemnizațiilor unice în mărime de 100.000 lei către familiile lucrătorilor medicali, care au decedat în urma infectării cu COVID-19 la locul de muncă.

Scopul proiectului este de a susține familiile personalului din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice de asistență medicală primară, asistență specializată de ambulator, asistență medicală spitalicească, asistență medicală urgentă prespitalicească, servicii medicale de înaltă performanță, care a decedat în lupta cu COVID-19.

Astfel, cei 2.500.000 de lei vor fi alocați pentru achitarea a 25 indemnizații unice personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.

Proiectul vine să susțină rudele angajaților din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, care au activat în municipiul Chișinău, precum și în raioanele țării, în funcții de medici, asistente medicale, infirmiere, moașe.

Până acum, 45 de familii ale lucrătorilor medicali decedați de COVID-19 au primit indemnizații unice, precizează Guvernul RM.

Distribuie articolul: